”Har strävat ett år efter det här”

TRAV

En rafflande final och en överlycklig vinnare.

Oskar Kylin-Blom fick höja körspöet i luften när han tog hem Travrondens Guldklocka bakom hästen Prada Secret.

– Det här har man strävat efter ett helt år, sade 21-åringen som satte punkt för en Solvallakväll där ett system tog hem 4,3 miljoner kronor på V86.

Det är inte ofta som kvällens höjdpunkt dröjer till sista loppet.

Finalen av Guldklockan är sedan det nya upplägget med finallopp infördes ett undantag.

Lärlingarnas största stund på Solvalla utmynnade i ett dramatiskt upplopp där Frank Nilsson länge hade greppet med ledande Long Knight och Petter Karlsson avslutade snabbast längst ut i banan bakom Captivating Ås.

”Riktigt häftigt”

Men kusken som fick sträcka armen i skyn satt däremellan och lyckades hålla igång Prada Secret tillräckligt för att ha huvudet först över mållinjen efter en resa i fjärde par utvändigt.

– Det här var riktigt häftigt, jublade Oskar Kylin-Blom som nu krönte sin hittills främsta säsong i sulkyn då han tidigare under kvällen passerat den magiska miljongränsen i inkörda pengar.

– Det här har man strävat efter ett helt år, eller egentligen ända sedan man blev lärling. Det är det största vi lärlingar har att köra om så det är klart att man vill vinna. När jag vred ut i fjärdespår blev det som en ny häst, då tänkte jag att ”jag ska inte förlora idag”.

Årets guldklockevinnare jobbar till vardags hos Claes Sjöström och hade som största merit tidigare V75-vinsten med 105-oddsaren Lady Lee i somras.

Stolt vinnare

Den gången kunde Kylin-Blom inte hålla tårarna tillbaka, nu var han mer samlad. Kanske för att triumfen var mer väntad.

– Jag vann ju första loppet med en häst som Stefan Persson tränade så då tänkte jag att det lär jag väl göra en gång till, förklarade vinnaren sitt lyckade val av Prada Secret samtidigt som han stolt visade upp sin nya trofé.

Robin Johansson/Kanal75