– Adielsson är mitt förstaval

TRAV

Tidigare i veckan avslöjade Sportbladet att Robert Bergh har planer på att flytta från Bergsåker.

Nu vänder även en annan av banans stjärn­tränare blickarna söder­ut.

– Jag letar efter en permanent filial och har varit och tittat på flera ställen, säger Svante Båth.

Robert Bergh och Svante Båth är Bergsåkers mest framgångsrika tränare.

Under lördagen när det är V75 på hemmaplan dominerar duon med många hästar till start.

Tidigare i veckan berättade Robert Bergh om sina eventuella flyttplaner för Sportbladet.

Nu är även Svante Båth på väg söderut.

– Jag har i många vintrar haft en filial i södra Sverige som jag har hyrt in mig på. Senaste vintern var på Jägersro och då höll vi till ute på Brodda. Det har fungerat jättebra men det hade varit skönt att ha ett eget ställe. Därför har jag sedan i höstas försökt att hitta något som jag kan köpa och ha som en permanent filial. Det skulle underlätta väldigt mycket rent praktiskt med olika saker, säger Svante Båth.

Kan det bli aktuellt att lämna Bergsåker helt och ­hållet?

– Nej, jag har för avsikt att ha min huvudbas kvar här hemma och jag blir kvar i Sundsvall med ett ben i alla fall. Sedan vet man aldrig vad som händer i framtiden.

– Men jag är sugen på att skaffa något eget söder­över och har varit och kikat på några olika sällen men hittills är det inget jag har fastnat för. Det ska ligga bra till, det ska vara till salu och sedan ska man ha råd med det.

Vad säger du om Robert Berghs flytt­planer?

– Det är alltid synd om banorna när framgångsrika tränare flyttar. Robert har ju byggt upp en jättefin och bra anläggning men jag vet inte vad som rör sig i hans huvud. Många av oss tränare har hästägare på många olika ställen över landet.

– Så bra som det har gått för ”Robban” så kommer han att få hästägare vart han än flyttar. Att han är tränare på Bergsåker är ju bara för att han är född i Sundsvall.

Erik har tagit över

De senaste åren har Ulf Ohlsson varit förstekusk hos Svante Båth. Men under hösten har Erik Adielsson tagit över den rollen och kör numera merparten av stall Båths hästar, även om Ulf Ohlsson fortfarande anlitas som kusk.

Varför anlitar du Erik Adielsson mer än Ulf Ohlsson nu?

– Det har att göra med att han har blivit mer tillgänglig. Erik var egentligen mitt förstaval för flera år sedan innan Stig H nöp honom. Sedan har han varit så upptagen men nu har han blivit mer och mer tillgänglig. Då har jag utnyttjat honom mer men Uffe kör en del lopp åt oss ändå så det är absolut inget konstigt som har hänt.

103 segrar

Svante Båth gör i år ett av sina bästa år som tränare och stallets hästar har sprungit in drygt 8,7 miljoner kronor och vunnit 103 lopp. Nytt rekord.