Hotet mot favoriten: 'Kör allt vad som går'

Han kan förstöra för lördagens stora V75-favorit

Här är hotet mot dagens stora V75-favorit Formula One.

Tränaren Veijo Heiskanen avslöjar intressanta ändringar på sin häst Solvato – och hans plan är att ladda allt i starten.

– Jag chansar och lättar honom från järnskor till barfota runt om för första gången, säger Heiskanen i ATG: s nyhetsbrev.

Den stora favoriten vid dagens V75-jackpott på Eskilstuna är Reijo Liljendahls Formula One som gör årsdebut i V75-3, den tredje delfinalen till Olympiatravet.

Hästen är för tillfället spelad till 78 procent och av Trav365:s läsare tror över 57 procent att Formula One vinner.

Men en som inte gett upp och är ute efter att ge stjärnan en match är Veijo Heiskanen och hans topphäst Solvato.

Tränaren menar att formen är uppåt och hästen har fått två lopp efter vila. Senast var Solvato trea på V64 på Kalmar.

”Tror att det ska fungera”

Och Heiskanen berättar om ändringen som han hoppas ska ge effekt.

– Tanken är att köra barfota runt om såvida det inte fryser på och blir hård bana. Jag provar att chansa nu och det kan bli succé eller så blir det galopp. Men känslan är att jag tror att det ska fungera, säger han i ATG:s nyhetsbrev.

– Hästen har tränat bra efter senaste starten och han har nu två lopp i kroppen och det är inte så långt mellan loppen. Jag har inte riktigt kommit iväg i starten med honom tidigare och har heller inte haft så många bra lägen för att ladda. Men nu är det dags att chansa och jag kommer att köra allt vad som går från början. Fast han är inte så snabb ut att han kan ta sig förbi Formula One i starten. Men det är viktigare att komma förbi i ett senare skede i loppet, säger han.

”Han har en lång vila”

Och enligt Veijo kan det vara Solvato som slår Formula One.

– Helt omöjligt är det inte. Formula One har en lång vila bakom sig och 2 100 meter är kanske inte hans bästa distans. Min häst har i alla fall gjort två starter nu och jag kan inte ge upp på förhand. Jag hoppas att han får en växel till av de här ändringarna och det blir spännande, säger han.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!