Öppna dörren till himmelriket

TRAV

Micke Nybrink inför onsdagens V64

ATG.se är min startstida på Internet.

Det nyöppnade lopparkivet bor jag i.

Eeeh... eller skulle vilja.

För numera kommer man ju inte ens in där.

Ni är arga, jag känner mig blåst och jag hoppas att folket på ATG gråter och jobbar 24/7.

Micke Nybrink

I flera år har jag tjatat på ATG att släppa in oss vanliga lirare i lopparkivet. Jag har vetat om att det funnits, det har legat där och stuckit i ögonen, en jättelik, outnyttjad databank (heter det så?) med en massa travlopp, redo för visning med ett klick.

Till slut blev jag bönhörd och via ATG Live fick vi kunder tillgång till alla gamla lopp. Vi kunde söka på hästnamn eller klicka direkt i startlistan och se det senaste loppet tre sekunder senare.

Till en början funkade allt. Vi klickade och njöt och hittade vinnare på löpande band. Eller som signaturen Luca skriver: "Sex kändes plötsligt lätt överreklamerat."

Luca fortsätter: "Men så började det... förstås... STRUL... Och nu kan man läsa på hemsidan att man 'för att säkerställa kapaciteten på atg.se har vi tagit bort lopparkivs-ikonerna från startlistorna.' De ber oss ha överseende. Till saken hör då också att lopp-

arkivet är stängt på helgerna! Så plötsligt och mindre lustigt var det fantastiska lopparkivet inte riktigt så fantastiskt längre."

Jag kan inte annat än att hålla med. Det känns som vi blivit utslängda från festen, utan att vi uppfört oss illa, vi bara står där och fattar ingenting.

Sluta med mobbningen

Vad jag förstått beror allt på att kostymen är för liten. Numera finns det 7 500 kunder som använder ATG Live och lopparkivet och när alla dessa kunskapstörstande spelare spurtar strax före spelstopp en lördag pallar inte systemet. 16 000 klick (lopp) i minuten tittar vi på och det går inte, då smäller säkringarna och man stänger av allt för att inte riskera totalhaveri.

Jag har egentligen bara ett krav: Fixa det här nu, köp nya grejer och ös på. Ni kan inte glänta på dörren till travhimmelriket och sen smälla igen den framför näsan. Det är taskigt, det är mobbing.

Till sist: Har fått mejl från konspirationsteoretiker efter helgen. De är helt inne på att det myglas i "Vinnare V75". Alla hästar man gjorde förhandsintervjuer om vann: Husar Tilly, Criks Hurricane och Elias. Teorin som torgförs är att det görs massvis med intervjuer och att bara de "lyckade", där hästen vinner, används.

Glöm det, säger jag. Har själv jobbat med programmet och vet att allt bestäms flera dagar i förväg. Och frågar man travtränarna så är det tvärtom, ingen vill vara med eftersom "det ju alltid går åt helvete då".

Veckans tips

Micke Nybrink