Söderberg: ”Det får skaka lite i kroppen”

TRAV

Tommy Söderberg har lett svenska fotbollslandslaget till framgångar på fotbollsplanen.

Men när hans häst Flea Southwind startar på V75 blir fotbollstränaren nervös.

– Det får skaka lite i kroppen, säger han.

Fotbollsprofilen Tommy Söderberg kopplar av med travet vid sidan av sitt jobb som tränare. Tommy är en av delägarna i det fina stoet Flea Southwind som sprungit in över 2,6 miljoner under sin karriär.

På lördag kan Tommy och de andra delägarna få fira igen då stoet går ut i V75-1, ett stolopp, på Örebrotravet.

”Börjar sticka fram nosen”

Tommy ligger dock lite lågt om chanserna då hästen inte fått bästa spår.

 – Det är bakspår och 1600 meter. Hon gillar kanske bäst att gå i front. Hon börjar bli lite till åren. Det är hon och Mathilde som är äldst i loppet. Nu möter hon de här ungdomliga entusiasterna, det är några fyra och femåringar som börjar sticka fram nosen. Det är svårt att säga något om chanserna. Det handlar mycket om positionerna. Hon gjorde ett godkänt lopp på Sundbyholmstravet senast då hon kom ut efter vila. Hon gillar att träna fortfarande och vi är glada att hon tycker det är roligt att springa fortfarande. Den dagen hon visar att hon inte vill tävla utan vill bli mamma så ska hon få avsluta.

Som spelare, ska man ha med din häst på V75-kupongen?

– Hade hon haft ett öppet startspår så hade jag trott på bättre chans. Hon gillar att gå i spets, då blir hon kaxig. Nu vet man inte var hon hamnar i loppet. Jag vet inte om jag ska spela. Det är mycket förberedelser inför landskampen nu. Vi är ett par familjer som brukar göra ett system ihop och det är mer en social grej att spela ihop. Spelarna är mycket skickligare och får avgöra det själva. När man har en egen häst handlar det mycket om känslor.

”Roligt att vara på plats”

Tommy är på plats på lördag, men när startbilen går kommer det vara en nervös fotbollstränare som står vid sidan av.

– Vi kommer nog att åka dit några familjer. Det är alltid roligt att vara på plats. Det får skaka lite i kroppen. Jag har en kompis som är veterinär, Daniel Söderberg, som brukar säga när hans hästar tävlar: ”det är ett helvete, benen skakar”. Varje gång hästarna startar är det lite spännande. Det är roligt och det är det jag ser fram emot. Men jag är lite för gammal för att benen ska skaka, säger han.