Sundins fiasko: Har lite att lära

TRAV

Två starter – två galopper.

Karriären har inte börjat bra för Mats Sundins miljonköp Rebellion.

– Han har lite att lära, men det är en fin häst som kommer att lära sig, säger Örjan Kihlström till Trav365.

På Elitloppsauktionen 2010 köpte Mats Sundin Rebellion för över en miljon kronor. I hård budgivning mot Kristian Huselius fick han hästen, som länge hyllats av tränaren Stefan Hultman.

För två veckor sedan gjorde hockeystjärnans löfte debut, och spelades till jättefavorit på Solvalla. Det såg länge bra ut, men med 800 meter kvar till mål galopperade hästen och förlorade sina chanser. Under onsdagskvällen var hästen och kusken Örjan Kihlström på revanschjakt, men precis som i den första starten blev det galopp – även den här gången med cirka 800 meter kvar till mål.

”Vi får trassla på”

Två raka galopper, och inte en krona intjänat. Det är Rebellions facit, något som kusken Örjan Kihlström inte är speciellt bekymrad över.

– Han är valpig hästen och har lite grann att lära. Det är en fin häst annars, så vi får trassla på tills han lär sig, säger Örjan Kihlström till Trav365.

Vad har galopperna berott på?

– Att han galopperar just där är för att det är direkt efter mål. Han tror helt enkelt att han gjort sitt jobb klart, och bromsar sig i galopp. Man får försöka stanna på lite olika ställen, så han lär sig hur många varv han ska springa och att han ska stanna när man talar om det för honom och när de andra slutar att springa.

Tror du hästen kan bli bra när han mognat?

– Ja, det är en jättefin häst. Det finns resurser i honom utan tvekan, och jag tror han kommer lära sig.

Vad säger Mats Sundin om galopperna?

– Jag pratade inte med honom igår men han tycker som oss att hästen är fin. Han vet också att hästen är lite valpig, det gäller bara att ha tålamod, säger Örjan Kihlström.