Spelar in 20 miljoner kronor – varje vecka

Foto: Simon Öhman hos OKQ8 Roslagsstoppet i Vallentuna. I helgen vann en av deras kunder över 1,5 miljon kronor efter att ha köpt en Spikharry.
TRAV

Harry Boy är seriefiguren som gör succé på travspel.

Varje vecka delar han ut 20 miljoner kronor.

I helgen slog han till igen då han ordnade 1,5 miljon kronor till en person i Vallentuna.

Nu väntar butiken på att vinnaren ska ge sig tillkänna.

– Vi hoppas att han eller hon kommer in och bjuder på tårta, säger Simon Öhman på OKQ8 Roslagsstoppet i Vallentuna.

Harry Boy är seriefiguren som ATG valt som maskot och symbol för sitt dataspel som väljer ut hästar i travlopp.

Harry Boy känner av hur svenska folket spelar och utifrån detta konstruerar ett unikt system – utan att du behöver plocka ut några hästar.

Statistik från ATG visar att seriefiguren Harry Boy har toppform. Varje år delar han ut runt en miljard kronor till travspelarna och i snitt blir det 20 miljoner kronor varje vecka.  Vid V75-tävlingarna på Örebrotravet i mitten av augusti stod Harry Boy för över hälften av systemen.  Av de 92 systemen som satte alla rätt stod Harry Boy för 51 av dem.

I helgen slog han till igen då en kund hade köpt en SpikHarry för 96 kronor hos OKQ8 Roslagsstoppet i Vallentuna.  Systemet, som innehöll tre spikar, satt och det blev hela 1 534 832 kronor i vinst för spelaren.

När Trav365 når butiken på tisdag förmiddag visste de inte om storvinsten.

– Jag fick reda på den här miljonvinsten nu när ni ringde. Jag ringde chefen och han hade fått ett samtal från ATG om miljonvinsten under måndagen, säger Simon Öhman i butiken.

”Ganska tysta”

Från helgens miljonvinnare är det tyst.

– De brukar vara ganska tysta vinnarna, så jag vet inte vem det är. Jag hoppas att det är en av stamkunderna. Det här är den största travvinsten vi har haft i butiken. Han eller hon har inte varit inne och skrutit om vinsten. Jag hoppas att han eller hon kommer in bjuder på tårta, säger Simon Öhman.