Raggarfest i Rättvik – storpublik på V75

TRAV

Rättviks kommun är invaderat av raggare och cruisare under Classic Car Week.

Nu hoppas travbanechefen Bo Rydgren på stor publikfest när V75 gästar Dalabanan.

– Det blir en mysig och häftig stämning, säger Rydgren till Trav365.

För 21:a året i rad arrangeras Classic Car Week i Rättvik. Många raggare och ägare till äldre veteranbilar väljer att tillbringa sin semester i Rättvik – för att umgås med tiotusentals andra bilfantaster. Festen började i fredags och avslutas på lördag då Rättvikstravet arrangerar V75. Bo Rydgren, travbanechef i Dalarna, hoppas att Classic Car Week-festen kommer locka storpublik – men räknas med att inte få så mycket draghjälp.

– Folk har börjat avvika när det är dags för trav. Classic Car Week sätter Rättvik på kartan och det är en fantastisk tillströmning av människor under hela veckan. Men det arrangemanget sjunger på sista versen till tävlingsdagen. Vi hade drygt 9 000 personer här förra året och vi både hoppas och tror att vi kan ligga i paritet med de siffrorna. Det bor 5 000 personer i det här samhället, så lyckas vi med det är det grymt bra, säger Rydgren.

”Ett stort förtroende”

Lördagens huvudlopp är Sommartravets final där 14 hästar slåss om ett förstapris på 500 000 kronor. Rydgren är stolt över att få arrangera den stora finalen som avslutning på sommaren.

– Det är ett stort förtroende, det är jag mest nöjd med.

Hur ser väderleksprognoserna ut?

– Det är lite halvdiffust, det kan bli allt mellan hyggligt och iskallt. Det ligger ett tunnare nederbördsområde nära oss, men så har det varit hela sommaren. Jag hoppas att vi har lite tur, det hade vi förra året. Vi måste vara optimistiska, vi får inte se problemen för då har de en angelägenhet att dyka upp. Självklart hoppas vi att det är picknickkorgen som gäller. Det blir en mysig och häftig inramning, både för publiken och de aktiva.

Har du någon vinnare att bjuda läsarna på?

– Jag tror att vi har en bra hemmachans i Stein Daylight. Sen tror jag att Friction vinner guld. Det är inte så lätt att gå igenom alla klasser men han har visat enorma fartresurser och har inte visat några tendenser på vikande form, säger Bo Rydgren till Trav365.