Skrällen – så slår han jättefavoriten

Av: Patrik Fernlund, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: ALN

Här är hästen som kan förstöra för storfavoriten – och många V75-spelare.

Tränaren till Hamras One More har taktiken klar: Vi kör i ledningen.

– Det är väl spets och slut?, säger Mikael Selin i Sportbladets kuskintervjuer.

Hamras One More, fyra år, har enbart vunnit ett lopp under 2011 men trots det tjänat 300 000 kronor. Hästens tränare, Mikael Selin, har matchat sin häst i stentuffa lopp vilket gett hästen hårdhet.

I de två senaste starterna har hästen visat mycket fina kvalitéer då han mött topphästar och även slagit delar av landets bästa fyraåringar. På lördag startar hästen i V75-1 på Färjestadstravet och motståndet den här gången ser enklare ut. Hästen kliver ner i klass samtidigt som han lottades till spår tre – ett perfekt spår för den startsnabba hästen. Favorit i loppet blir 7 Mr Picolit som många experter tror ska ta ledningen och sedan vinna.

”Värt att testa”

Men i Sportbladets kuskintervjuer berättar tränaren till Hamras One More om taktiken som ska förstöra för favoriten i den inledande avdelningen. Selin är mycket sugen på att se sin häst i ledningen.

– Hamras One More är det väl spets och slut med? Vi kör för det i alla fall. Jag tror inte att vi släpper den här gången. Om inte Jorma får för sig något annat. Det känns värt att testa. Det måste man göra någon gång. Inga ändringar. Värst emot måste vara Svanstedts Mr Picolit. Lennartssons Save the Earth också på läget, säger Mikael Selin i kuskintervjuerna.

Publicerad: