Stefan Hultman

Anders Malmrot: ”Det känns oerhört roligt”

Av: 

Christoffer Wickman

Anders Malmrot
Anders Malmrot

TRAV

TV4-profilen Anders Malmrot, 46, lämnar tv-rutan för ett nytt toppjobb som sportchef på Solvalla.

Den 29 december gör han sitt sista tv-pass.

– Det känns oerhört spännande med det nya, samtidigt som det är vemodigt att lämna arbetskamraterna, säger han.

Det var den 19 oktober som nyheten kom om att spelexperten Anders Malmrot, sedan några år tillbaka en mycket uppskattad expert i travets sändningar i TV4 och TV12, blir ny sportchef på Sveriges huvudstadsbana Solvalla. Han lämnar alltså ett toppjobb, för ett annat.

Nu, drygt två månader senare, är Anders inne på sina sista pass i tv, den första januari börjar han på Solvalla och den 29 december, när V75 avgörs på Momarken i Norge, gör han sitt sista tv-pass.
Men redan nu har arbetet börjat med Solvalla.

”Så starkt förknippad med Solvalla”

Solvalla får under 2018 en egen tävlingsdag, nämligen tisdagar. För en vecka sedan kom nyheten om att Anders Malmrot, Mattias Spante och Stefan Hultman bildar en expertpanel i restaurang Kongressen under tisdagarna, och där har Malmrot så klart haft ett finger med i spelet.

– Vi har ju pratat mycket om det, och Stefan Hultman tog jag kontakt med när jag hörde att vi hade ett nytt koncept på gång. Stefan Hultman är ett namn som är så starkt förknippat med Solvalla och med alla hans historier kring stora lopp, och folk vill lyssna på Hultman. Jag tycker att han är en väldigt bra person att blanda in i de här tisdagarna, och det ska bli skitkul.

Det börjar närma sig på allvar nu.

– Ja, det gör ju det, det känns som man är mitt emellan två saker just nu. Det känns oerhört spännande med det nya jobbet, samtidigt som det är vemodigt att lämna arbetskamraterna man haft under lång tid. Men jag tror verkligen på det jag ska göra, därför har jag en bra känsla i kroppen.

”Det har varit prioritet ett”

Med start på lördag, den 23 december, drar V75 Winter Burst igång, då körs det åtta V75-tävlingar på nio dagar. Malmrot jobbar i tv med fyra av de åtta V75-omgångarna.

– Jag jobbar 25, 26, 28 och sedan 29 december, där 29 december blir mitt sista tv-pass.

Även om det nalkas jul runt hörnet, så närmar vi oss också maj och Elitloppet, har du börjat fundera något kring Elitloppet redan nu?

– Man har en lista givetvis på hästar, där man lär stryka och lägga till hästar under våren, annars är det inget igång på det sättet, fokus har varit att sy ihop Solvallas tisdagar, det har varit prioritet ett eftersom det drar igång redan 2 januari. Men, givetvis följer man de stora loppen med intresse varje gång, för förhoppningsvis dyker några av dom upp på Solvalla i maj, säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE

Stefan Hultman: ”Jag känner mig hedrad”

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Stefan Hultman

Elitloppet

Solvalla