Trav

Svenske ägaren: Man tror inte det är sant

Av: 

Daniel Söderbäck

TRAV

Stjärntränarens förklaring: Har bytt vitamintillskott

Stjärntränaren Fabrice Souloy förnekade i går att han skulle ha dopat sina hästar.

Till sina hästägare har han sagt att de positiva proverna beror på byte av vitaminer.

– Jag fick reda på det här för några timmar sedan, man tror inte det är sant, säger Björn Nordstrand, delägare till Your Highness.

Björn Nordstrand.
Björn Nordstrand.

Fabrice Souloy pekas ut för koboltdopning av sina hästar som ska ha startat i en rad nordiska storlopp, bland annat Oslo Grand Prix där Your Highness segrade.

I går förnekade stjärntränaren kategoriskt misstankarna om dopning och sade sig inte känna till misstankarna om koboltdopning. Nu berättar ägarna till Your Highness att de fått en förklaring av Souloy.

– Vi är självklart i chock. Tränaren hävdar att grunden till de positiva proverna är ett byte av leverantör av vitamintillskott, säger norrmannen Oskar Eidsaa, delägare till hästen Your Highness, till NTB.

”Vet inte mer än du”

Kobolt är ett ämne som finns naturligt i både hö, gräs och fodertillskott, liksom i saltstenar. Det finns dock gränsvärden för att mäta att nivåerna inte är onaturligt höga.

Enligt franska tidningen Paris-Turf kommer uppgifterna om dopning samtidigt som det pågår en kampanj mot Fabrice Souloy i Sverige bland spelare, aktiva, journalister och bloggare efter att hästen Sauveur flyttats från Sverige.

Svenske delägaren Björn Nordstrand befinner sig i Paris för att se Your Highness tävla i morgon på Vincennes med Björn Goop i sulkyn – om loppet nu blir av.

– Jag vet inte mer än du, jag fick reda på det här för några timmar sedan. Man tror inte det är sant, man man vet ju inte vad som hänt. Vi får vänta och se. Jag är nere i Paris och ska titta på henne, och se loppet i morgon, om det nu blir av.

Ingen kontakt med Souloy

Kan uppgifterna verkligen stämma?

– Jag hoppas ju inte det. Men de går väl inte ut med den här informationen om det inte ligger någonting i det. Jag har inte gett henne något i alla fall.

Har du varit i kontakt med Fabrice. Har ni fått någon förklaring från Fabrice?

– Nej, jag har inte varit i kontakt med Fabrice alls, den kontakten sköter norrmännen.

Om det stämmer och ni fråntas segrar, kommer ni utkräva något ansvar eller skadestånd från Fabrice Souloy?

– Det är för tidigt att säga. Jag utgår ju från att han (Fabrice) inte har gjort någonting medvetet.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!