Elitloppet 2016

”Your Highness ska starta i Elitloppet”

Av: 

Christoffer Wickman

Fabrice Souloy meddelar att de bestämt sig, Your Highness kommer till Elitloppet och Solvalla sista helgen i maj
Fabrice Souloy meddelar att de bestämt sig, Your Highness kommer till Elitloppet och Solvalla sista helgen i maj

TRAV

Your Highness kommer till Elitloppet.

Det berättar tränaren Fabrice Souloy för Trav365.

– Det är hårt att få en inbjudan till det loppet, så man måste respektera när vi fått en, säger han till Trav365.

När Your Highness vann Olympiatravet på Åby den 30 april fick hon en inbjudan till Elitloppet.

Kretsen kring hästen har dock varit tveksamma till om de ska komma till Solvalla, och så sent somunder onsdagen sa hästens delägare Björn Nordstrand följande till Trav365:

Jag står gärna över, loppet ger mig dåliga vibbar”.

Nästan uteslutande har rapporterna kring Your Highness, sedan hon fick inbjudan av Solvallas sportchef Markus Myron, varit att hon inte kommer.

Till nu.

Under onsdagseftermiddagen berättar Your Highness tränare Fabrice Souloy att de har bestämt sig, Your Highness kommer till Elitloppet.

”Kommer vara 100 procent”

– Hon kommer att gå till Elitloppet. Det är hårt att få en inbjudan till det loppet, och vi måste respektera att vi fått en. Vi måste respektera Markus Myron nu när vi fått en inbjudan, säger Fabrice Souloy till Trav365.

Your Highness startar på söndag i storloppet Copenhagen Cup i Danmark, efter det laddas hon mot storloppet på Solvalla.

– Givetvis måste allting vara bra med henne, vi startar inte en häst i Elitloppet som inte är 100 procent. Men är hon bara 100 procent så kommer vi att åka till Elitloppet, inget snack om saken.

Hur mår Your Highness för dagen?

– Hon ser väldigt fräsch och väldigt fin ut, och jag tror att hon kommer vara på topp i Elitloppet. När hon vann Olympiatravet så var det bara hennes andra lopp efter ett litet uppehåll, och med det loppet och med loppet i Köpenhamn i kroppen så tror jag hon kommer vara 100 procent förberedd till Elitloppet, berättar Fabrice och fortsätter:

– Nu när hon startar så här tätt så tar vi det lugnt med henne mellan loppen, hon tränar väldigt lugnt och det gäller bara att hålla henne fräsch. Hon tränade i måndags och kommer att träna igen på torsdag, sedan är det Copenhagen Cup som gäller.

”Bägge kan vinna”

Fabrice Souloy har därmed två hästar med i Elitloppet, förutom Your Highness även Un Mec d´Heripre.

– Det är kul, väldigt kul. Men vi har ett bra stall, ett otroligt bra stall. Det hänger liksom inte bara på mig, det är ju hästarna, materialet, som man har att jobba med också. Och Solvalla bjuder ju inte in mig som tränare, det är hästarna de bjudit in. Både Your Highness och Un Mec d´Heripre har fått en inbjudan till Elitloppet för att de är bra hästar.

Kan någon av dina två hästar vinna Elitloppet?

– Jag tror att båda har en chans. Un Mec d´Heripre är väldigt snabb bakom bilen och det är en väldig fördel i Elitloppet. Your Highness är inte lika snabb från start, men hon har mycket kraft och hon har bra inställning. Jag tror som sagt att bägge har segerchans, det hänger på vilket lopp de får.

Vem kommer att köra Your Highness i Elitloppet?

– Franck Nivard, säger Fabrice Souloy.

Solvallas sportchef Markus Myron om Fabrice Souloys klartecken kring Your Highness.

– Jag har aldrig hört något annat, han har sagt muntligt till mig att de ska komma, och även sms:at att de ska komma. De andra spekulationerna har jag givetvis läst och följt, men det är ingenting som Fabrice diskuterat med mig. Till mig har han bara sagt att de kommer, säger Markus Myron.   

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Elitloppet 2016

Elitloppet

Trav