Stjärnan: ”Jag har tränat varje dag”

TRAV

Stjärnjockeyn om tuffa uppladdningen inför loppen i Sverige: ”Tränat väldigt hårt”

1 av 4

Stjärnjockey och modellen Chantal Sutherland har landat i Sverige för att tävla vid premiären av Sveriges nya galoppbana Bro Park.

Inför besöket har hon tränat varje dag – för att vara i absolut toppform.

– Jag har tränat väldigt hårt för det här – så min kropp är redo, säger hon.

Kanadensiskan Chantal Sutherland har skapat rubriker i media flera gånger om. Stjärnjockeyn som också arbetar som modell och fastighetsmäklare har blivit fotograferad för tidningar som Sports Illustrated och Vouge. Och blev även utsedd till en av världens 100 vackraste i tidningen People.

Dessutom har hon medverkat i tv-serien Luck och dokumentärserien Jockeys.

För några år sedan skrev hon historia som den första kvinnan att rida världens största galopplopp Dubai World Cup.

I helgen när galoppsportens nya bana Bro Park har premiär är hon på plats för att rida i den internationella jockeyturneringen. Fem unga svenska tjejer ställs mot fem utländska toppjockeys.

Första besöket i Sverige

Trav365 nådde Chantal över telefonen några timmar efter att hon landat i Sverige.

– Det är mitt första besök här i Sverige, det är väldigt vackert.  Det påminner mycket om Kanada – det är väldigt grönt. Och människorna här är trevliga, säger hon.

Vad tänkte du när du fick frågan att komma hit och rida?

– Jag blev väldigt förväntansfull, och glad att de ville att jag skulle komma till öppnandet av deras nya bana. Jag känner mig hedrad.

Och Chantal tar utmaningen på allvar – inför besöket i Sverige har hon inte legat på latsidan.

– Jag har tränat väldigt hårt för det här, så min kropp är redo. Jag är förväntansfull. Jag har tränat hästar varje dag. Yoga tre dagar i veckan, cykling tre dagar i veckan och så även löpning.

Vad tror du om dina möjligheter på söndag?

– Jag tror att jag har bra chanser med tre av mina uppsittningar. Jag är väldigt spänd och i morgon ska jag träna med en av hästarna.

– De är första gången jag möter svenska jockeys. I vanliga fall är jag van vid att bara möta killar. Jag har bara mött kvinnliga jockeys ett fåtal gånger tidigare. Så det är första gången jag rider i ett lopp med bara tjejer, säger hon.