Här kör ryttarstjärnan ”Elitloppet”: ”Häftigt”

1 av 2
TRAV

Hör kör elitryttarna ”Elitloppet” i Jörgen Westholms takraka.

Dressyrstjärnan Johanna Due-Boje fick testa hur det var att sitta bakom en travhäst som springer i full fart.

– Det var häftigt och inget som jag gör i vanliga fall som dressyr-ryttare, säger hon till Trav365.

Se hela klippet längst ner i artikeln.

Klippet när dressyrryttaren Johanna Due-Boje kör travhäst hos travtränaren Jörgen Westholm har gjort stor succé på hennes Instagram-kontot. Just nu har inlägget över 3 000 likes och en hel del kommentarer.

Johanna kör tillsammans med travtränaren Jörgen Westholm och möter dressyrryttaren Emelie Aldenfalk som kör tillsammans med Oskar J Andersson.

I klippet kan man höra hur Jörgen Westholm kommenterar klippet med orden ”Team Westholms takraka, Elitloppsfinalen 2016”.

– Det var häftigt och inget som jag gör i vanliga fall som dressyr-ryttare. Det var jättekul, jag hade velat köra mer. Vi fick turas om lite. Det gick fort och det är kul att känna hästkrafterna på ett annat sätt än när man sitter på hästryggen som jag gör i vanlig fall, berättar Johanna när vi når henne över telefon på väg mot tävlingar i Frankrike.

Berätta hur kommer det sig att ni besökte Jörgen Westholm gård?

– Jag är med i ett projekt som ATG håller i som heter ”ATG hopp och talang”. Vi har fått lite inblick i travsporten tack vare det. Det var därför vi var där. Vi fick höra på Jörgen när han berättade lite och han visade runt på gården. Tidigare har vi varit hos Stig H Johansson, då fick vi inte köra men vi hälsade på Victory Tilly. Vi har även varit på Solvalla och jag fick se mitt första travlopp live.

Vad tyckte du om besöket?

– Jag tycker det är väldigt häftigt och spännande. Vi satsade på några hästar, men det blev ingen vinst. Vi testade i alla fall. Det är en spännande sport.

Hur såg din relation ut till travet innan?

– Jag hade dålig koll innan. Det är mest att jag sett att farmor köpt någon Harry Boy när jag var yngre. Kanske har man zappat förbi det på tv. Nu har jag lite bättre koll och det är en häftig sport att gå på. Nu skulle jag kunna åka ut på travbanan och äta middag, det känns som en grej som jag skulle kunna göra fler gånger.

Ja, och nu har ni ju fått känna på hur det är att köra ”Elitloppet” hos Jörgen Westholm?

– Jag vet inte riktigt om vi var i närheten av det, men det var häftigt i alla fall, säger hon och skrattar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Elitloppet