Super Jackpot och SM – stor fest att vänta på Åbytravet

Publicerad 2016-10-10

Super jackpot och SM-tävlingar på Åbytravet på lördag – stor travfest att vänta

Super Jackpot på V75 och SM-tävlingar på lördag.

”Allas” blickar vänds mot Åbytravet.

– Det ser fantastiskt bra ut, säger Jon Walter Pedersen, sportchef på Åby, till Trav365.

Super jackpot på V75 med 69 miljoner kronor till en ensam vinnare – vilket i så fall skulle bli den högsta V75-vinsten i historien.

Lägg därtill SM-tävlingar – och det behövs inte så mycket mer förklaring till att lördagen på Åbytravet i Mölndal utanför Göteborg kommer bli en enda stor fest.

”Betyder mer och mer”

– Det är alltid glädjande nu när det blev en jackpotomgång som går vidare, då blir det alltid mer fokus runt banan och loppen, säger Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen till Trav365 och fortsätter:

– Jag är också väldigt nöjd med anmälningarna, det ser fantastiskt bra ut i alla loppen och det här kommer bli en trevlig dag.

Ni har en del stora travdagar på Åby med bland annat Åby Stora Pris och Olympiatravet, vad betyder den här SM-dagen för er?

– Den betyder mer och mer, vi gjorde en flytt av Åby Stora Pris som tidigare låg i september till augusti vilket gjorde att den dagen hamnade i sommarmånaderna, och nu ligger den här dagen istället i september. Det känns som att det har slagit väldigt väl ut, och vi har mer bokningar till på lördag än vad vi hade under Åby Stora Pris.

Hur kommer det sig, tror du?

– Jag tror vi ligger bra till i tiden med den här dagen, nu har vi kommit in i hösten och folk är tillbaka på jobb och så vidare, vilket gör att det är lättare att få hit kunder i form av företag. Publikmässigt blir det här lite av vår nya Åby Stora Pris-dag, restaurangen och de delarna är väldigt bra bokat till helgen och det känns väldigt trevligt.

Att det är 69 miljoner kronor till en ensam vinnare på V75 har egentligen ingenting med er som bana att göra, men det ger väl en extra krydda till det hela?

– Absolut, absolut, det blir mycket snack kring omgången, det drar mycket fokus och det är givetvis tacksamt. Det är redan massa folk som ringt och frågat massa saker rent spelmässigt, och det är kul, säger Jon Walter Pedersen.

Totalt körs sex SM-lopp på Åby på lördag, det handlar om Montéryttar-SM, Ungdoms-SM, Monté-SM, Lärlings-SM, Sto SM, och Svenskt Mästerskap

Följ ämnen i artikeln