Lärlingen utreds nu för djurskyddsbrott

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
(Kusken på bilden har inget med artikeln att göra)
Foto: Kanal75
(Kusken på bilden har inget med artikeln att göra)

Den välkände lärling som står anklagad för att ha misshandlat och hotat en kvinnlig hästskötare utreds nu av Svensk Travsport – för djurskyddsbrott.

Visar Svensk Travsports utredning att lärlingen gjort sig skyldig för de djurskyddsbrott som lärlingen anklagas för riskerar lärlingen sin travlicens.

Utredningen beräknas vara klar inom de närmsta veckorna.

Det är Svensk Travsport som själva skriver på sin hemsida att de nu startat en utredning mot den välkände lärling som står anklagad för misshandel och hot.

Lärlingen anklagas också för djurskyddsbrott, och det är det ärendet som Svensk Travsport nu utreder.

Det ärende gällande misshandel och hot av en kvinnlig hästskötare, inväntar Svensk Travsport samhällets rättsprocess.

Kan bli polisanmäld

Svensk Travsport skriver på sin hemsida att lärlingen anklagas för att ha behandlat hästar illa i anknytning till det stall där lärlingen varit anställd, och att de nu startat en egen undersökning kring fallet – oberoende av samhällets övriga rättsprocess. Utredningen av Svensk Travsport beräknas vara klar inom de närmsta veckorna, och visar undersökningen att lärlingen gjort sig skyldig till djurskyddsbrott riskerar lärlingen inte bara sin licens, utan även en polisanmälan gällande brott mot djurskyddslagen och djurplågeri.

Kan leda till indragen licens

I det ärende där lärlingen står anklagad för misshandel och hot gör Svensk Travsport ingen egen utredning, utan där inväntar de samhällets rättsprocess. De aktuella brotten uppges dock ha skett i travstall, vilket gör att ärendet därmed har sådan anknytning till travsporten att det kan leda till indragen travlicens, om lärlingen döms. Under tiden som samhällets rättsprocess pågår kommer travsporten inte vidta några åtgärder mot lärlingen på dessa punkter, men om lärlingen döms som skyldig i allmän domstol skriver Svensk Travsport att licenskommittén kommer att avgöra om personen har rätt att ha licens inom travsporten.

Publicerad: