Klar för VM-final: ’Det är helt sjukt’

Publicerad 2016-10-25

59-årige lagerarbetaren Christer kan vinna VM i V75 – så gick han till final

Christer Ljung från Torslanda spikade bland annat Zenit Brick i V75-7.

Han följde V75-loppen hemma hos en kompis.

När loppen var över belönades Christer Ljung, 59, med sju rätt – och en direktplats till finaldagen i VM i V75.

– Det är helt sjukt, säger han till Trav365.

I 25 år har 59-årige lagerarbetaren Christer Ljung från Torslanda spelat på trav.

Till en början var han inte alls intresserad – tills dess att några kompisar tog med honom till Åby-travet. Sedan dess blev han fast.

I lördags gav hans kunnande sju rätt på V75 – alla rätt på V5 och två rätt på Dagens Dubbel. Totalt kammade han hem 25 000 kronor. Sju rätt på V75 innebar också en etappseger i VM i V75 och en direktplats till finaldagen av VM i Stockholm 19 november.

– Det är helt sjukt, det var en överraskning. Men det var fruktansvärt jämt då jag vann på grund av att jag lämnade in mitt system tidigare än de övriga med samma resultat, säger Christer Ljung till Trav365.

”Bestämde mig jättetidigt”

Christer lämnade in sitt system tio minuter i fyra, en halvtimme innan spelstopp i lördags och systemet innehöll tre spikar: Joker C.K. (V75-4), Get a Winner (V75-6) och Zenit Brick (V75-7).

– Jag bestämde mig jättetidigt under veckan för de tre spikarna. Jag har varit nära hela månaden, men nu satt den, säger han.

– Jag följde loppen hemma hos kompisen, som vi alltid gör. Det är en helig stund på lördagarna med både tv:n och datorn på samtidigt.

Inför finaldagen av VM i V75, 19 november, där världsmästaren tar hem 250 000 kronor, gäller det att plugga på för Christer. Enligt egen utsago har han ingen större koll på fakta om hästarna, han är desto bättre på att tippa.

”Ligger nog inte så bra till”

– Ha ha, det är en väldigt bra fråga, säger Christer, på frågan om hur han laddar inför finalen.

– Jag kan inget kunskapsmässig om hästar, så jag ligger nog inte så bra till. Jag skulle bli fruktansvärt förvånad om jag vann, men man kanske kan halka vidare där också, fortsätter han.

För tre-fyra år sedan tog Christer och hans kompisar på åtta personer hem 700 000 kronor på V75. På lördag är det jackpott på spelformen, där en ensam vinnare kan ta hem 37 miljoner kronor. Redan nu har VM-finalisten bästa spiken klar för sig.

– Jag kommer att spika 1 Augustus F. i V75-5, en femprocentare just nu. Det blir spets och slut!