V75

”Så himla läckert, världsklass Örjan”

TRAV

Plusbetygen lopp för lopp på V75 Håller du med? Plus och Minus

Trav365:s experter Pontus Chorell och Mathias Blomquist sätter sina betyg efter lördagens V75-omgång.
Trav365:s experter Pontus Chorell och Mathias Blomquist sätter sina betyg efter lördagens V75-omgång.

Världsklass, Örjan Kihlström. Efter lördagens V75-lopp belönas han med Betyg: 5 av 5 plus av Trav365:s experter Mathias Blomquist och Pontus Chorell.

Här är experternas betyg efter V75 – med både plus och de stora besvikelserna.

Vad tycker du – håller du med?

V75-1:

Loppet: Betyg: 2 av 5 plus

Kommentar: Favoriten 3 Fossens Bonus släpptes tidigt till ledningen och sedan hände i princip ingenting. Det som höjer upp betyget till en tvåa är att Carabinieri gjorde ett topplopp och utmanade favoriten över upploppet.

Vinnaren: 3 Fossens Bonus Betyg: 2 av 5 plus

Kommentar: Släpptes till ledningen och fick sedan bestämma precis som han ville. Blev utmanad över upploppet av Carabinieri men gick undan pliktskyldigt utan att ha några mängder sparade. Borde ha vunnit enklare med tanke på det låga tempot.

Segerkusken: Magnus Jakobsson Betyg: 3 av 5 plus

Kommentar: Magnus hade en uppgift på förhand och det var att hålla ut 4 Origo Tilly vilket inte var något problem. Gled sedan till ledningen och dämpade tempot. Höll sedan igång hästen till säker seger.

Loppets : Johan Untersteiner

Kommentar: Hamnade i fjärdepar utvändigt och valde ett för oss konstigt upplägg. Vi tycker att Johan skulle ha avancerat på den första långsidan när tempot bedarrade men Johan Untersteiner satt kvar. I stället tvingades han attackera varvet kvar och hästen fick avsluta sista varvet i tredjespår utan rygg. Med ett tidigt initiativ är vi helt övertygade om att Carabinieri hade vunnit loppet. Hästens prestation var femstjärnig men det räckte inte till mer än en andraplats.

V75-2:

Loppet: Betyg: 2 av 5 plus

Kommentar: När spetsfavoriten 4 M.T.King of Cash galopperade bort sig direkt låg vägen till ledningen öppen för 6 Tellmeastory som klarade starten. När Veijo placerade sin häst i tät var det sedan ingen fara utan han gick undan enkelt till slut i bra stil.

Vinnaren: 6 Tellmeastory Betyg: 3 av 5 plus

Kommentar: Klarade starten utan problem vilket var det stora orosmolnet på förhand. Kördes sedan till ledningen och var sedan aldrig hotad. Stack undan på spänstiga ben sista biten och intrycket var riktigt bra.

Segerkusken: Veijo Heiskanen Betyg: 3 av 5 plus

Kommentar: Veijo fick iväg sin häst felfri från start och var sedan offensiv och fick överta ledningen. Höll sedan ett vettigt tempo och ökade sista varvet när värsta motståndaren kom fram på utsidan. Bra tempobedömning.

Loppets : 12 Usain Henna

Kommentar: Spelades till favorit på vinnaroddsen men presterade inte på topp. Körande Erik Adielsson hittade andrapar utvändigt efter en bit och sände sedan fram Usain Henna utvändigt ledaren med varvet kvar. Hästen var dock slagen tidigt och det var på stumma ben han räddade tredjeplatsen. 

V75-3:

Loppet: Betyg: 3 av 5 plus

Kommentar: Coldtown stack till ledningen när Fridericus straffade ut sig före start. Volstead kördes fram utvändigt ledaren ut på slutrundan och där bakom skuggade Björn Goop med Thai Broadway. Vi fick sedan se häftiga sista 500 meter där Örjan lyckades hålla fast Goop samtidigt som Volstead plockade ner en tapper Coldtown. En solklar trea i betyg men snudd på en fyra med tanke på avslutningen!

Vinnaren: 7 Volstead Betyg: 4 av 5 plus

Kommentar: Kördes fram utvändigt ledaren med varvet kvar och krigade sin vana trogen till sista blodsdroppen. Det räckte precis till en knapp seger men Volstead behöver verkligen inte be om ursäkt utan hästen var bara bäst.

Segerkusken: Örjan Kihlström Betyg: 5 av 5 plus

Kommentar: Det vi fick se av Kihlström de sista 500 var så himla läckert. Efter ett tidigt avancemang till utvändigt ledaren körde han sedan med millimeterprecision i avslutningen. Örjan höll inne Björn Goop som hade massor av sparat samtidigt som han körde precis lagom mot ledande Coldtown. Givetvis fastnade Björn Goop med segerkrafter bakom Thai Broadway och Volstead plockade ner Coldtown med minsta möjliga marginal. Örjan är helt enkelt för bra och vi lyfter på hatten för den gode Kihlström!

Loppets : 1 Fridericus

Kommentar: Var loppets spetsfavorit men hästen fick det inte alls att stämma utan galopperade långt innan bilen släppte iväg fältet. 

V75-4:

Loppet: Betyg: 3 av 5 plus

Kommentar: Björn Goop fick överta ledningen i den första svängen med vinnande Joker C.K. Varvet kvar var det fullt med hästar i de tre innersta spåren. Goop ryckte åt sig värdefulla längder i slutkurvan medan favoriten Björs Frej försökte ute vid ”korvkiosken. Joker C.K. höll undan säkert utan att imponera.

Vinnaren: 6 Joker C.K. Betyg: 2 av 5 plus

Kommentar: Fick tidigt överta ledningen och sedan bestämma farten. Höll sedan undan på trötta ben så betyget stannar på en tvåa trots segern.

Segerkusken: Björn Goop Betyg: 4 av 5 plus

Kommentar: Gjorde allt rätt. Tidigt till ledningen, dämpade tempot, och stack sedan undan i den sista svängen. Björn höll sedan igång sin häst över upploppet när det började ta emot och segern blev ändå säker till slut. Goop är otroligt bra att motivera och lyckas hålla igång trötta hästar vilket vi återigen fick se här.

Loppets : 8 Hongslo Gutten

Kommentar: Var många, liksom vår, idé men hästen var inte alls bra och var tidigt slagen. En stor besvikelse

V75-5:

Loppet: Betyg: 2 av 5 plus

Kommentar: Ett lågklassigt lopp där Niagara Broline enkelt tog hand om ledningen. Örjan Kihlström körde fram utvändigt ledaren efter en bit med sin Oceanic Clearence. Det var många trötta hästar i sista sväng vilket gjorde att luckan uppenbarade sig för Island Life och Erik Adielsson som smugit med på innerspår. Ekipaget spurtade bra till målfotoseger.

Vinnaren: 1 Island Life Betyg: 3 av 5 plus

Kommentar: Fick ett perfekt lopp i rygg på ledaren men hästen visade bra uppfattning när luckan kom och ökade farten på ett fint sätt.

Segerkusken: Erik Adielsson Betyg: 3 av 5 plus

Kommentar: Erik lyckades ”försvara” rygg ledaren med sin starttröga häst och hade sedan lite tur när luckan kom. Den turen behövs för att vinna V75 och Adielssons finishkörning var bra och det räckte ju till en knapp seger.

Loppets : 4 Rorri Bris

Kommentar: Det var mycket snack kring Rorri Bris inför loppet men hästen såg inte som bäst ut och tappade mycket över upploppet. Helt klart en stor besvikelse.  

V75-6:

Loppet: Betyg: 2 av 5 plus

Kommentar: Här hände det inte särskilt mycket! Digital History försvarade sitt innerspår och fick Get a Winner på utsidan. Flera ekipage försökte på den sista långsidan men över upploppet blev det en duell med redan nämnda duo. Get a Winner visade bäst kämpatakter och avgjorde säkert den sista biten.

Vinnaren: 5 Get a Winner Betyg: 3 av 5 plus

Kommentar: Get a Winner var bara bäst då han kunde vinna trots ett tufft lopp utvändigt ledaren. En stark trea helt enkelt!

Segerkusken: Ulf Eriksson Betyg: 3 av 5 plus

Kommentar: Hamnade i ”dödens” men förivrade sig inte där utan körde i lagom fart och plockade sedan ner länge ledande Digital History i god tid före mål.

Loppets : Torbjörn Jansson

Kommentar: Körde passivt med favoriten Tjacko Zaz och styrde ner på innerspår. Luckan kom inte och favoritspelarna fick aldrig chansen. 

V75-7:

Loppet: Betyg: 2 av 5 plus

Kommentar: Ganska händelsefattigt där favoriten Mellby Collector inte kunde försvara sitt innerspår. Victor A.U. fick överta ledningen i den första kurvan och Valeur ledde anfallen i tredjespår på slutrundan. Där bakom följde vinnande Zenit Brick som avslutade bra och precis hann förbi en tapper Valeur.

Vinnaren: 12 Zenit Brick Betyg: 3 av 5 plus

Kommentar: Följde med i ryggar på slutrundan och attackerade in på upploppet. Avslutningen var av bästa märke och hästen hann fram till en knapp seger.

Segerkusken: Jorma Kontio Betyg: 3 av 5 plus

Kommentar: Satt utvändigt en bit bak och följde med bakom hästar i tredjespår på slutrundan. Jorma satte sedan in attacken precis i rättan tid och ekipaget hann fram på mållinjen. Den gode Jorma kan än!

Loppets : 1 Mellby Collector

Kommentar: Var chanslös att försvara sitt innerspår och spurtade inte mer än godkänt när luckan väl kom i sista sväng.

Usel

Betyg: 1 av 5 plus Underkänd

Betyg: 2 av 5 plus Godkänd

Betyg: 3 av 5 plus Bra

Betyg: 4 av 5 plus Mycket bra

Betyg: 5 av 5 plus Landslagsklass/världsklass

Trav | Aftonbladet

Mathias Blomquist/Pontus Chorell

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

/

V75

LÄS VIDARE

Storfavoriten vann – sågades av experten

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75

Spel

Trav