Mejla

Carl Wangle

Wangle: ”Det är bara att njuta av showen”

Publicerad:
Uppdaterad:

V75-finaler är alltid en höjdpunkt – speciellt när det avgörs på Åbytravet.

Omgången hade exakt det man önskade – och lite till.

Vi får tacka Tony Löfqvist för det.

En glädje och en kaxighet som man sällan har skådat.

Han är en ny publikfavorit – och har tagit trav-Sverige med storm.

Tony Löfqvist är en amatörtränare som visar hur fantastisk travsporten är.

Och jag tror många unnar honom den framgång som han just nu får vara med om.

Tony Löfqvist och Vikings Preacher – omgångens bästa utan snack.

I övrigt:

Disco Volante svek från ledningen. Sjukdom?

Southwind Feji hade en usel dag. Föll tungt.

Zenit Brick verkar behöva få en paus. Rasade genom fältet.

Här är Sportbladet plusbetyg från omgången

Tony Löfqvist: Puh, vilken man. Det är sällan (aldrig) man får se en tränare bjuda på de här känslorna och de här galna scenerna som just Tony Löfqvist gör. Han är ta mig fasen helt otrolig. Vilken glädjespridare. Nu fick han vinna en V75-final på hemmaplan – från spår 12 med sin favorithäst. Han firade som man bör göra. Och lite till. Hatten av!

Sorbet: Kördes offensivt och kunde köra sig till ledningen. Sedan var det spel mot ett mål och trots tuff press från Zenit Brick och en visslande avslutning från Nimbus C.D, så kunde Sorbet enkelt hålla undan. Hästen har toppform minst sagt och det blev avgörande i den här duellen. Även kul att få se Nimbus C.D i ett sådant bra skick hos Robert Bergh.

Wingait C.H: Kändes som ”allas” vinnare under lördagen och hästen seglade faktiskt upp till att bli favoriten i finalen av bronsdivisionen. Stefan Persson körde ett helt perfekt lopp och fick rygg på ledaren, smög med hela loppet från till upploppet och med 150 meter kvar kom attacken på innerspår. Pang! Hästen joggade LÄTT förbi till segern. Hästen har minst sagt fått ordning på det mesta på slutet.

Oklahoosa Bell: Tog ledningen lätt och sedan var det faktiskt spel mot ett mål. Det här var första gången som hästen på allvar mötte riktigt bra hästar, men Ulf Ohlsson och hästen brydde sig knappast. Trots att Southwind Feji kom upp på utsidan så var Oklahoosa Bell totalt överlägsen. Riktigt läcker insats.

Crossfire Simoni: Äntligen satt segern där för Bo Falsig på V75 i ett lopp som i övrigt handlade om vem som galopperade minst. Crossfire Simoni fick öppna snabbt, men togs sedan upp och fick smyga med bakom de mest betrodda hästarna. När högkapable Rushmore Face kopplade greppet så trodde nog många att loppet var över – men Falsigs travare kämpade rejält och kunde med enkelhet avgöra loppet. En välförtjänt seger.

Zenit Brick: Spelades till favorit trots förlusten senast. Jag, liksom många andra, trodde att det var en engångsföreteelse. Men Zenit Brick verkar ur slag för dagen och tappade rejält över upploppet, liksom många av Nurmos andra hästar. Nej, det här var ett bottennapp.

Av: Carl Wangle

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN