Hultman om duellen: Jaded har toppchans

Foto: Jaded och Stefan Hultman.
TRAV

Senast förlorade han som jättefavorit mot Jörgen Westholm och Annicka.

På lördag jagar Jaded ta revansch – och tränaren tror på toppchans.

– Hade jag spelat V75 så hade jag spikat min häst, säger Stefan Hultman.

Stefan Hultmans åttaårige stjärna Jaded har gjort tre lopp efter en skada som stoppade honom i nästan ett år. Resultaten efter vilan har varit mycket bra; två segrar och ett andrapris.

I det senaste loppet på Gävletravet fick hästen dock stryk av Jörgen Westholms sto Annicka som spurtade förbi från rygg på ledaren. Jaded var då jättefavorit men trots förlusten var Stefan Hultman nöjd med sin stjärna.

– Han blev nog lite tempotorsk på Gävle för han är inte lika tvärspeedig som Annicka. Jaded har aldrig kunnat speeda men han såg väldigt bra ut och har tagit loppet på ett bra sätt. Trots att han är landets snabbaste häst, han har faktiskt svenskt rekord, så är han mer stark och tål tuffa lopp. Annicka fick allt serverat och var bara bäst för dagen, men jag är optimistisk till på lördag. Vi ska nog inte titta oss blinda på förra starten, säger Stefan Hultman.

”Siktar på att vinna”

På lördags mötts Jaded och Annicka igen på Bergsåker. Jörgen Westholm berättade tidigare i veckan att han tror på toppchans med Annicka – men det gör även Stefan Hultman. Upplagt för en härlig duell i V75-3 på lördag.

– Han har gått med brodd, pg-skor och öppet huvudlag i de senaste starterna. Men nu skärper vi upp honom då han kommer gå med aluminumskor och med norskt huvudlag på lördag. Vi ska sikta på att vinna loppet och nu blir det en helt annan Jaded, säger Hultman.

Hur tror du loppet blir kört?

– Jag läste någonstans att Annicka skulle svara ledningen så då är väl dödens ledigt. Men det spelar ingen roll för han är bäst i ledningen eller i dödens. Men min häst är ju kapacitetsmässigt bättre än de här så det handlar om att han ska ha en bra dag och att allt ska fungera. Nu när jag vässat till honom tror jag på mycket bra chans, en toppchans. Han har varit jättefin i jobben och jag tror han vinner.

Är Jaded en spik på V75 och jakten på 55 miljoner kronor?

– He he, jag får alltid skäll när jag säger så, men hade jag spelat så hade jag spikat, säger Stefan Hultman.