Här tar TV4-profilen sin första kuskseger

TRAV

Efter 20 starter utan seger.

Under måndagen tog TV4-profilen Per Skoglund sin första seger – som kusk.

– Det är overkligt samtidigt som det är underbart, säger Skoglund till Kanal75 efter succén.

TV4-profilen Per Skoglund tog för några år sedan amatörlicens och var inför måndagen segerlös som kusk. Men i den 21:a uppsittningen kom första segern för den annars hårt arbetande tv-mannen.

Skoglunds vann ett lopp på Mantorpstravet med egenägda Dreadlock som tog en säker seger från ledningen. Skoglund laddade direkt från början och hittade till ledningen. Över upploppet stred Dreadlock mot Charles Degiorgios Buddy Buddy Run. Skoglund höll igång bra i sulkyn och kunde hålla undan med säker marginal. För Kanal75 berättar Skoglund om känslan att vinna sitt första lopp.

– Jag förstår nu vad alla som jag har intervjuat menar när de säger att det inte går att beskriva. Det är som en blixt som går genom hela kroppen. Det är overkligt samtidigt som det är underbart, säger Skoglund till Kanal75.

Och att första segern togs med egna hästen Dreadlock känns "hyggligt" va?

– Jag är så stolt över hästen! Han hade ryggproblem när han kom och jag har blivit skrattad åt när jag har tömkört honom utan vagn för att stärka upp hans rygg. Men jag och Glen (Norman) har funderat på hur vi ska få till honom och Pernilla som sköter hästen har gjort ett jättejobb.

– Så den här segern känns liksom på riktigt, precis som jag ville att den skulle göra, med en häst som jag har sett ut själv, köpt själv, till stora delar tränat själv och kört själv. Men jag måste nämna Håkan "Hockey" Eriksson också. Det var han som sa att han hade en häst åt mig och han visste tydligen vad jag skulle ha för häst.

Segern var värd 7 000 kronor.