Arne, 69, fastnade i en traktor – fyra meter under isen

TRAV

Han satt fast i en traktor i iskallt vatten fyra meter under isen – men han kämpade sig upp och överlevde.

Travtränaren Arne Forsberg, 69, klarade sig mirakulöst från den otäcka händelsen.

– Jag är väldigt lycklig att det gick så bra som det gjorde, säger han till Dagbladet.

Foto: Arne Forsberg.

Travtränaren från Ytterturingen utanför Östersund brukar träna sina hästar på isen. Men för att träna hästarna där så måste man platta till och jämna till isbanan. Det var det Arne Forsberg, 69, var ute och gjorde med sin traktor, för tre veckor sedan, när det otäcka inträffade. Arne hade kollat att isen skulle hålla för traktorn, men trots det brast den och travtränaren for mot botten, det skriver Dagbladet.se.

– Och plötsligt så försvann alltihop. Jag minns bara isbitar och att det blev kolsvart. Det gick på nolltid, säger Arne Forsberg till tidningen.

”Väldigt ont”

När allt hände fastnade han med sina fötter under pedalerna, men Arne lyckades få ur fötterna ur skorna och kunde ta sig upp mot ytan. Väl där kravlade han sig upp på isen – och där stod han utan skor i 20 minusgrader. Ingen annan människa var i närheten och kunde hjälpa honom, så en promenad på 1,5 kilometer till bilen väntade. Han tog sig hem kylslagen och blöt och fick hjälp av sin hustru.

– Det gjorde väldigt ont första veckan eftersom det blir som brännsår. Men nu har det mesta läkt ihop, berättar travtränaren för Dagbladet.se.

Nu, tre veckor efter den otäcka incidenten, är travtränaren nästan fullt återställd och är tillbaka hos sina hästar. Och någon fundering om att sluta träna sina hästar på isen, på grund av det som inträffat, finns inte.