TV4-profilen: De har inte visat någon form

Foto: Lucky Jim, Enough Talk och Torvald Palema.
TRAV

Elitloppet har lockat flera av världens bästa hästar.

Men experten Thomas Nilsson anser att flera av stjärnhästarna saknar form.

– Vissa av hästarna har gjort tveksamma insatser, säger Nilsson till Trav365.

Enbart fyra dagar till Elitloppet på Solvalla i Stockholm och just nu förbereder tränarna sina hästar för att ha dem i toppform till årets stora händelse.

Solvallas chef, Tore Fyrand, har fått ihop ett mycket namnkunnigt fält, bland annat gästar den amerikanske superstjärnan Lucky Jim Solvalla.

”Otroligt svårt att tippa”

Men trots det stjärnfyllda startfältet är TV4-profilen Thomas Nilsson tveksam till flera av hästarnas form. Han menar att vissa av Elitloppshästarna inte visat något extra i de sista förberedande loppen.

– Det är otroligt svårt att tippa vinnaren i år. Jag tror Lucky Jim vinner trots det dåliga utgångsläget i försöket. Men Lucky Jim fick stryk senast, vad säger vi om det? Flera av hästarna har inte visat dokumenterad form och det gör det fruktansvärt öppet, säger Nilsson.

Vilka hästar har inte visat form?

– Lucky Jim förlorade senast, Torvald Palema har inte startar på länge, jag skulle inte vilja sätta min sista skjorta på honom. Hade jag vetat att Torvald haft form hade jag tippat honom.

– I vilken form är Enough Talk? Har han form eller har de maskat?

Nilsson: Alla kan vinna

Enligt Thomas Nilsson är det här ett av de öppnaste Elitlopp som någonsin körts.

– Det är otroligt svårt att taxera hästarna mot varandra. Jag kan inte undanta någon häst som har speciell segerchans. De hästarna som är sist rankade brukar man kunna säga är chanslösa, men i år har de också chans att vinna Elitloppet.

Varför tippar du Lucky Jim?

– Amerikanarna säger att de skickar över en häst som är den bästa sedan Moni Maker, då får vi tro på det, säger Thomas Nilsson.