Trav

Svanstedts avslag på V75-favoriten

Av: 

Minimedia

Michael Carlsson

TRAV

Giddes Dream är favorit på V75.

Men Åke Svanstedt varnar för att det kan bli svårt att vinna.

– Han har dåliga ryggar i starten och kan hamna illa till, säger Svanstedt.

Axevallatränaren har inlett det nya året i trevande stil. Det har endast blivit tre segrar till stallet under januari månad.

Många hästar vintertränar efter en lång och flitig säsong i fjol. En del av dem vilar också på grund av halsinfektioner.

– Stallformen har varit dålig och hästarna har varit nedsatta av olika saker. Men det är inget ovanligt den här årstiden och vi har tidigare varit befriade helt från infektioner under ett och ett halvt år. Jag hoppas och tror att det släpper snart. Fast det är alltid lite lurigt med de hästar som startar om de ska prestera bra eller inte, säger Åke Svanstedt till Trav365.

Billig seger senast

Till helgens V75-tävlingar i Halmstad har Svanstedt strukit Rutger Raket i V75-7.

– Han har fått en halsinfektion precis som en del andra hästar. Det är inget allvarligt och det brukar gå över på en vecka.

Därmed återstår bara en egentränad häst till start på V75. Det är Giddes Dream som är favorit i den sjätte avdelningen. Hästen har vunnit två av tre starter sedan han kom till Åke Svanstedt.

– Giddes Dream (V75-6) är en mycket bra häst som har hög kapacitet. Det enda negativa är att han är ömtålig och lätt blir ofräsch i sina ben. Han var fin i comebacken då han vann lätt men man ska inte övervärdera den insatsen. Motståndet var nämligen billigt. Men hästen kändes i alla fall fräsch och fin vilket är viktigt. Han borde också ha gått framåt med loppet i kroppen och såg fin ut i torsdagsjobbet.

– Jag tycker dock att uppgiften ser lite halvtuff ut. Han har dåliga ryggar i starten på hästar som inte är så snabba ut. Vi riskerar att hamna illa till och sedan är det inte så lätt att bara runda ett helt fält på V75. Visst borde han normalt sett räknas men det är ingen given vinnare och med tanke på läget ligger jag lite lågt, säger Åke Svanstedt.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!