”Vinner – om han är frisk och går felfritt”

Expertens DD-tips – måndag 16 april

Foto: KANAL75
Sportbladets travexpert Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel.
TRAV

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Eskilstuna, måndag 16 april.

Spelstopp V64 19.30

DD 20.56

Sportkanalen 22.00

ATG Live 18.00

DD-1

Rankning: 9–6–5–10–3–11–7–8–1–2–12–4.

Kommentar: Bear Abiba var strålande i årsdebuten men den gången travade hon i ledningen över kort ­distans. Nu blir det bakifrån på medeldistans. Vi tror att hon har ­mycket bra chans igen men det här blir på sätt och vis en ­tuffare uppgift och den här gången blir det ju dessutom väldigt mycket spel på henne. Det gör att vi vill gardera, ­åtminstone på V64-spelet.

DD-2

Rankning: 4–3–5–7–2–6–9–8–1.

Kommentar: Den korta versionen, som egentligen ­berättar allt man behöver veta om loppet, lyder så här: ­Magic Gwin vinner om han är frisk och går felfritt, ­vilket det ­mesta på ­förhand talar för. Nu åkte han ju visser­ligen dit från ­ledningen i årsdebuten men han var absolut ­inte ­dålig och med det ­loppet i kroppen kommer han ­troligtvis att ­vara ytterligare förbättrad den här gången. Vi tror att han ­sitter ­tidigt i ledningen men tror inte att någon kan ­besegra ­honom även om han skulle tvingas trava i någon ­annan ­position.

­Bakom Magic Gwin är det desto öppnare – vi ­tycker inte att det skiljer speciellt mycket mellan ­Tiger ­Williams och Swimming Pool. Picasso Tilly är en häst som vi alltid har gillat men han har ett dåligt spår och dessutom ­inte ­formen helt på topp. När det gäller Adams ­Pace tror vi att han får svårt med tanke på att han inte visade ­något extra i årsdebuten.

DD-systemet – 1 rad

DD-1: 9 Bear Abiba.

DD-2: 4 Magic Gwin.

Vem tar spets?

DD-1: Fudge Ås har bra spetschans om hon laddas för fullt i comebacken.

DD-2: Magic Gwin borde sitta tidigt i ledningen.

! Statistikvinnarna

DD-1: Bear Abiba.

DD-2: Swimming Pool.

Här får du Sveriges vassaste spelservice 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM