Wangle: ”Gåshud när Kolgjini hade show”

Lutfi Kolgjini är tillbaka på allvar.

Tränaren hade stor show på V75.

Bäst av alla: Monstret, Rajesh Face.

Efter en misslyckad vinter och sämre vår så har det vänt.

Som det brukar.

På Jägersros V75:a hade Lutfi Kolgjini stor show och bjöd publiken på flera fräcka insatser.

Men Rajesh Face dominerade nått brutalt och krossade allt motstånd direkt i comebacken. ”Det var underbart, det var inte ens nära förlust”, kommenterade Kolgjini.

Här är Sportbladets plusbetyg från V75.

Rajesh Face: Herregud, kungen är tillbaka efter en misslyckad sejour i Frankrike. Och som han gjorde det. Rajesh Face galopperade kort efter start men Kolgjini lyckades rädda situationen. Sedan var det full fart framåt och trots att Johnny Takter försökte svara ledningen med Master Crowe så var det spel mot ett mål. Rajesh pulveriserade motståndet och var löjligt bra. Vilken jäkla insats. Gåshud!

Dontbreakthebank Ås: Snacka om att stå för karriärens i särklass bästa lopp inför hemmapublik. Lutfi Kolgjini satte allt på ett kort och bombade till ledningen. Väl där fortsatte det höga tempot och efter 08,4 första 500 metrarna så var det Kolgjini show hela vägen hem. En fantastisk prestation av denna talang som tränaren håller ruskigt högt.

Day Or Night In: Kvalade in till Olympiatravets final och var läcker loppet igenom. Fick dock bestämma på mellanvarvet och såg ut att vara rätt så trött i mål trots allt för att få högsta betyg. Dante Boko utmanade hela vägen men Day Or Night In var för svår att slå i ledningen. Vann på 11,7 och det lovar mer inför säsongen.

Lesperanza: Vilken frän insats av Jan Hansens styrning. Snabbt till ledningen, men fick sedan press på sig i omgångar. Då trodde nog inte många att hästen skulle vara ensam på banan och gå undan till en överlägsen seger med oryckta tussar. Jan Hansen hade gott om sparat och det var stora plus.

Bandit Brick: Segermaskinen från Danmark kom med 23 segrar i bagaget och på V75 fick han återigen vinna från ledningen. Steen Juul tog hand om ledningen och sedan var det trots allt enkelt trots lite press mitt i loppet. Nej, Bandit Brick var en bra favorit som avslutade omgången.

Harran Boko: Var omgångens största favorit men var alldeles för laddad hela dagen och var tillsist chanslös och galopperade. Conrad Lugauer har mycket att jobba med framöver, för det här är inga bra tecken.

avCarl Wangle

ARTIKELN HANDLAR OM

V75