”Inte hört annat än att Nivard ska köra”

Franske superkusken Franck Nivard meddelade att han aldrig skulle komma tillbaka till Sverige i fjol - men kan göra comeback

avErik Pettersson

Foto: Gustav Mårtensson
Franck Nivard under Elitloppet 2017.

Franske fenomenhästen Bold Eagle kommer till Elitloppet.

Men vem kommer att köra honom i Solvallas storlopp?

– När jag pratar med kretsen kring hästen har jag inte fått någon indikation om att någon annan än Franck Nivard ska köra, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

I Elitloppsförsöket tjusande han en helt nation då han vann på supertiden 1.08,4 - från utvändigt ledaren - snabbast någonsin på svensk mark.

Men i finalen floppade franske superstjärnan Bold Eagle.

Efter loppet deklarerade hästens kusk, en av Frankrikes bästa, Franck Nivard, att det var sluttävlat i Sverige.

– Jag kommer inte tillbaka, sa han till Trav365.

”Är väl det snacket som blossat upp igen”

I helgen vann ekipaget Prix de L’Atlantique på Enghien-banan i Paris. Men vem kör Bold Eagle i årets Elitlopp på Solvalla sista helgen i maj?

Det har ryktats om Björn Goop, annan svensk kusk? Någon annan fransman? För Solvallas sportchef Anders Malmrot råder det inga tvivel om vem som är ”favorit” till att köra hästen.

– Jag har inte hört annat än att Franck Nivard ska köra, jag har inte fått några andra indikationer när jag pratat med kretsen kring hästen. Jag vet inte om någon annan har någon annan information, det är väl det att snacket från i fjol har blossat upp igen. Jag har fått frågan om Björn Goop ska köra, men det  har jag ingen aning om.

Nya kuskregler i Elitloppet i år

Malmrot spekulerar i att Nivards uttalande från i fjol var sagt i stridens hetta, efter att förhandsfavoriten, varit blek i finalen.

– Nu har han ju varit med och kört ett Elitlopp med Bold Eagle. Både häst och kusk har fått varit med en gång och nu vet de vad som krävs för att vinna, säger sportchefen.

Till årets Elitlopp har Solvalla ändrat på reglerna vad gäller kuskar på de olika 16 deltagande hästarna. Tidigare har en kusk kunnat köra två olika hästar i försöken, för att senare kunna köra en annan häst i finalen. Nu är det slut med det, till 2018 års Elitlopp gäller ekipage, en kusk kör en häst.

ARTIKELN HANDLAR OM

Elitloppet

Solvalla

Trav