Trav

Här knäcker Glen Kronos "Foppas" häst

TRAV

Vann Jämtlands Stora Pris och 750 000 kronor efter fantastisk insats

Glen Kronos fick gå hela vägen i andraspår under hela Jämtlands Stora Pris i V75-3.

Ändå knäckte han förhandsfavoriten Adrian Chip och vann på nya banrekordet 1.11,8/2140 auto.

– Det är få hästar som gör om den här prestation, säger Johnny Takter som inkasserade 750 000 kronor till tränaren Lufti Kolgjini.

Jämtlands Stora Pris på Östersundstravet med 750 000 kronor till vinnaren blev en spännande historia. Efter en hård spetsstrid kunde Peter Forsbergs häst Adrian Chip ta hand om ledningen före Rune U.S. Glen Kronos hamnade tidigt som första häst i andraspår, och med varvet kvar valde Johnny Takter att lägga sig i dödens.

Och sedan var det inget snack om saken.

Tempot ökades och efter en hård press knäcktes förhandsfavoriten Adrian Chip som slutade näst sist i loppet . In på upploppet fanns det bara en häst på banan – Jägersrotränade Glen Kronos. Lufti Kolgjinis sexåring vann på nya banrekordet 1.11, 8/2140 auto.

– Det är inte många som gör om den här prestationen. I dag visar Glen Kronos bra huvud, kondition och mördarinstinkt, sa Johnny Takter i vinnarcirkeln efter loppet.

Glen Kronos har varit ojämn i prestationerna. Mot slutet har det dock bara pekat uppåt.

– Han har vunnit det italienska derbyt, men jag tror inte att jag sett den här hästen så bra förut som han har varit i de två senaste starterna, säger Johnny Takter.

Tvåa i loppet kom Acclaim och trea blev SJ´S Photocopy.

Skåne-duon Lufti Kolgjini och Johnny Takter var en lyckad kombination på Östersundstravet på lördagen. I V75-2 styrde Johnny Takter Mellby Regent till seger och i V75-6 blev det vinst med Ivanhoe Diamant.

Jens Oscarsson/Minimedia

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!