”Flera tränare lyfte sig i fjol”

TRAV

Thomas Lönn hyllar Bollnäs lag:

Bollnästravet ligger i ett travbanetätt område. Inom en radie av 30 mil finns det hela 13 banor.

En av Bollnäs stora profiler är Thomas Lönn. Han har varit tränare där sedan 15 år tillbaka. Lönn har sin träningsanläggning mellan Bollnäs och Söderhamn. Mest kända hästen är Nobless Amok som tog tre V75-segrar under 2008. Totalt har stoet sprungit in över en miljon kronor.

– Det är alltid värdefullt att ha en sådan reklamhäst i stallet. Fram­förallt för oss mindre tränare, säger Thomas Lönn.

40 lopp

I fjol sprang Lönns hästar in över tre miljoner kronor och vann 40 lopp. Det är siffror han är nöjd med, men säger samtidigt att det kunde ha varit mer…

– Vi hade en del stolpe ut under hösten men över lag är jag nöjd. Vi har också en generationsväxling i stallet och har 20 hästar som är tre år eller yngre. Jag har bra hästägare som satsar och det ser ljust ut inför framtiden, säger han.

– Jag tycker också att tränarna här i Bollnäs har flyttat fram sina positioner de senaste åren. Totalt är vi 14 tränare och har ett ganska starkt lag. Flera av tränarna lyfte sig ytterligare ett snäpp i fjol. Det var även roligt att en hemmatränare, Tomas Pettersson, blev champion på banan. Det finns mycket hästkultur i området och vi har en bra gemenskap bland tränarna. Dessutom ligger vi centralt placerade och har nära till många banor.