Sportbladets V86-tips

Publicerad:
Uppdaterad:

Expertens drag till miljonerna

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Solvalla och Jägersro.

Sportbladets expert Per Nicklasson tippar i jakten på alla rätt.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

V86-1

Loppet

Tre kapabla hästar bör slåss om segern i V86:s första

avdelning.

Tipsettan

Roxie Lavec levererar nästan alltid bra insat­ser. Hon har ingen egen­skap som utmärker henne utan är snarare bra på allt. Därför spelar distansen inte så stor roll, hon kan gå både på väntan eller gå fram och göra grovjobbet om det krävs. I det här loppet är det nog bättre att avvakta, för om det blir som vi tror, att Shogun D.K. sticker till ledningen, ja, då lär det nog gå undan där framme.

Motbuden

Mc Steamy svarade för en rejäl insats i debuten i ny regi. Han gick tidigt fram i dödens och väl där reglerade han motståndet utan några problem i kraftfull stil. Ska man anmärka på något kanske han fuskade en

aning med bakaktionen, men det ska vi egentligen passa oss för att spekulera i då vi har sett hästen tävla lite för lite för att verkligen kunna bedöma det. På det hela taget var det hur som helst väldigt bra intryck

på Mc Steamy som med Peter Untersteiner kan vara en klassklättrare. Shogun D.K. kanske är loppets mest kapabla häst, men också i så fall den mest osäkra. Om han får det att stämma kan han flyga runt banan – han vann ju i november på 11,9 efter att ha dragit stenhårt i ledningen.

Skrällbudet

Broslätts Rapide för att han kan få rygg på ledaren.

Spetsbuden

Broslätts Rapide är snabb ut men vi kan inte tänka oss att han vill svara en felfri Shogun D.K. Om den senare skulle göra bort sig blir loppet mer svårläst.

! Statistik­vinnaren

Mc Steamy.

V86-2

Loppet

Hade vi haft råd att gardera hade vi gärna gjort det, favoriten löper en klar risk att bli av med ledningen.

Tipsettan

Det är inget snack att Quality Questioned i dagsläget är den bästa hästen i loppet. Han är dessutom startsnabb, så spår ett är ju bra för honom. Så vad är problemet? Jo, Twigs Voici är med i loppet. Hon är nästan omöjlig

att stoppa från start – om Quality Questioned lyckas svara henne om hon laddas för fullt, då har han gjort en bragd. Det här gör att vi upplever QQ som en favorit i fara. Om han bara hittar ut är det bra chans att han vinner ändå, men vi skriver som vi har gjort förut: När favoriten inte kan försvara ledningen från innerspår är det nästan konkurrenternas plikt att göra allt de kan för att sy in honom. Någon gång borde

de lyckas men vi hoppas att den gången inte är nu.

Motbuden

Twigs Voici har agerat ojämnt på slutet. Hon älskar den här typen av uppgifter och är hon i ordning kan hon springa riktigt fort på distansen. Wannabe Kemp blir farlig om loppet överpacas. Det är inte omöjligt att det kan bli så förutsatt att vår tipsetta, som vi spår, blir av med ledningen.

Skrällbudet

Leo on Line vinner inte ofta längre, men har fin form.

Spetsbuden

Twigs Voici är favorit före Quality Questioned.

! Statistik­vinnaren

Twigs Voici är favorit före Quality Questioned.

V86-3

Loppet

Kul lopp när favoriten dragit sämsta läget.

Tipsettan

Som halvbror till Commander Crowe har Master Crowe lite att leva upp till. Han har inlett karriären på bästa sätt med fyra segrar på fem starter, senast i härlig stil. Läget gör att vi garderar honom men det är inte det minsta förvånande om han gör som senast: glider fram i dödens mitt i loppet och sedan kontrollerar motståndet.

Motbuden

Aalto var fin senast och är knappast sämre den här gången med lopp i kroppen. Twin Peaks riskerar att bli fast på innern men har annars formen som krävs.

Skrällbudet

Killer Queen Melon. Fin form, perfekt läge.

Spetsbudet

Thunder Lavec är snabb ut. Jeter är ännu snabbare men har ett sämre spår.

! Statistik­vinnaren

Master Crowe.

V86-4

Loppet

Spik på allt på Tokio Hotel Hall.

Tipsettan

Det är många nyblivna femåringar snäppet under de bästa som känns tömda efter unghäståren. Tokio Hotel Hall är inte en av dem. Intrycket i årsdebuten var tilltalande. Han fick ge allt för att hålla undan för Arn Hammering men han gjorde det – gav allt och höll undan. Tokio Hotel Hall har säkert gått framåt med det loppet i kroppen och vi tillmäter honom mycket bra segerchans även den här gången.

Motbuden

Estreem utvecklades starkt under fjolåret. Han är snabb ut och skulle tränaren ha honom i full form direkt kan han bli en svår nöt att knäcka från ledningen.

Skrällbudet

Super Zantos är en luring om tempot blir hårt.

Spetsbuden

Elvis Duo släpper spets till Estreem, som körs där?

! Statistik­vinnaren

Tokio Hotel Hall.

V86-5:

Loppet

Jämnt långlopp där Rocky Egedal kanske har mest bett i spurten.

Tipsettan

Rocky Egedal stod stenhårt inne i loppet senast men var bara

bäst. Han står fortsatt hårt inne, har tjänat nästan en halv miljon

kronor mindre än Search Launcer som å sin sida står snudd på perfekt inne i loppet, men så bra som Rocky Egedal var senast måste man tro på toppchans för honom om han är som senast.

Motbudet

Flemming Jensens hästar tas alltid på största allvar. Åtting Hornline har ett lopp i kroppen och visade fin form senast då han avslutade bra efter en köresa i ett taktiklopp. Bazir Dimanche går bra varje gång. Han har inte haft marginalerna med sig och borde ha fått vinna något fler lopp än det enda han vunnit på de senaste 21 starterna. Search Launcher kan vara

på gång igen, det var i alla fall lite förbättrat senast.

Skrällbudet

For Pleasure As har hittat formen.

Spetsbuden

Tor Mento.

! Statistik­vinnaren

Tor Mento.

V86-6

Loppet

Ett mycket starkt tvåhästarslås.

Tipsettan

Random Shot glänser mer och mer för varje start. Senast fick han inte vara ifred i ledningen och det hade varit honom förlåtet om han hade ledsnat lite sista biten. Men nej, inga sådana tendenser alls, tvärtom. Random Shot är så pass bra nu att han ses med fin chans oavsett scenario.

Motbuden

Rub it Out är också beundransvärd. Det hårda humör hon visar före loppen påverkar henne inte när det väl är dags för fullt allvar. Hon är klar spetsfavorit, en position hon älskar och aldrig ger ifrån sig lättvindigt. Random Shot måste vara på topp om han ska plocka ner henne.

Skrällbudet

Quiteranotherstory är bäst av de övriga tio.

Spetsbuden

Rub it Out.

! Statistik­vinnaren

Rub it Out.

V86-7

Loppet

Lurigt lopp. Vår tipsetta är en bra häst, men har ingen  optimal uppgift. Fyra streck kan vara i tunnaste laget

Tipsettan

Radysin America har tävlat flitigt under vintern och gjort det bra. Motståndet är enklare nu än de i de flesta av de senaste starterna. Däremot finns det en viss risk för positionsstrul då hon är omringad av startsnabba hästar. Det kan bli svårt för henne att hitta ner i

banan i ett bra slagläge.

Motbuden

Jeans N.Overhalls har fin form. Motståndet hon slog senast var enkelt men synintrycket bra. Det gör henne intressant här också. Hairspray kan aldrig avfärdas, hon kan bättre än visat på slutet. Hanna Banker är svårbedömd men kunnandet är det inget fel på.

Skrällbudet

Blazie Silvio från rygg ledaren med lucka i tid?

Spetsbudet

Jeans N.Overhalls, bland många startsnabba.

! Statistik­vinnaren

Hairspray.

V86-8

Loppet

Intressanta årsdebutanter från fina lägen.

Tipsettan

Bart M.M. gjorde en fin debutsäsong när han vann fyra av åtta

lopp i fjol. Han skulle ha gjort en nionde start också men blev struken för hälta från en start i december. Om det inte påverkat honom för mycket under vintern ska han, även om det säkert saknas lite till toppformen, kunna vinna det här loppet på sin höga kapacitet.

Motbuden

Emil Run är en bra långluffare i full form. Detsamma kan sägas om Mockingbird Face som dock har ett tråkigt utgångsläge. Claude Guegan får nog spets eller rygg ledaren. Intressant i årsdebuten. Lunatic Face känns som en ständig luring på sin fina styrka och kapacitet men har också en bevisade osäkerhet. Rocking Love är farlig om tempot blir hårt och han får de rätta ryggarna under slutrundan.

Skrällbudet

Rocing Simoni har sällan spelarnas förtroende men det är en bra häst som är ett rysarbud trots hårt emot.

Spetsbuden

Claude Guegan eller Bart M.M.

! Statistik­vinnaren

Bart M.M.

Per Nicklasson

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN