Stjärnhästen överlägsen - tog elfte raka segern

Foto: Micke Gustafsson / ALN
TRAV

Topphästen Al Dente gjorde ingen besviken efter att ha vunnit E3-finalen.

Trots hård press hela vägen vann han till slut överlägset.

– Hur är det möjligt att dominera så här, frågade sig tränaren Catarina Lundström.

Al Dente var dagens största favorit och faktiskt en av tidernas största favoriter i E3. Han kunde direkt komma till ledningen och väl där såg det ut som det skulle bli en enkel seger för kullens kung.

”Katastrof att få en sådan häst på utsidan”

På utsidan fanns dock Orion Tilly tillsammans med Johan Untersteiner och hans häst var på tok för laddad för dagen och höll tempot uppe på utsidan om den stora favoriten.

– Med en normal häst kan det vara katastrof att få en sådan häst på utsidan men det är inga problem med honom att lunka på i det tempot. Han är ovanligt bra och tillhör toppskiktet av de jag kört, det är roligt att få åka med en sådan här häst, sa Örjan Kihlström i TV12.

Tommy Hanné lade grunden

Grunden till hästen lade bortgångne tränaren Tommy Hanné och nu har hästen elva raka segrar och 2,8 miljoner kronor på kontot och hästen verkar bara utvecklas hos sin nuvarande tränare Catarina Lundström.

– Det var fantastiskt, det är helt sjukt. Han bara brisade undan i dag igen och var bara bäst. Han såg fin ut men det kom några runt sista sväng som såg starka ut som galopperade men han gled bara undan. Hur är det möjligt att dominera så här, frågade sig Lundström.

”En topphäst”

Stig H Johansson som var expertkommentator i TV12 hyllade hästen och spår en ljus framtid för talangen.

– Han är redan en topphäst och kommer nog fortsätta vara det ett bra tag om han får vara frisk. Han är allround, sa han.

■ ■ ■ Se loppet igen! (Extern länk)