Linda, 24, gör succé med Riordans hästar

TRAV

Berättar om chanserna och varför det går så bra på

1 av 2 | Foto: Linda Allercrantz har jobbat hos proffstränaren Jerry Riordan i ett halvår och trivs utmärkt.

24-åriga Linda Allercrantz gör succé med proffstränaren Jerry Riordans hästar.

Förra onsdagen vann hon på V86 med stallets häst Rare Wise As.

I kväll hon slå till med Ready To Glide.

– När det går bra får jag mycket bättre självförtroende och jag vågar satsa mer, säger hon.

  Få största travnyheterna i din mobil. Så skaffar du ”Travpushen”.

Halmstadlärlingen Linda Allercrantz utvecklingskurva pekar rakt uppåt. Hon har redan passerat fjolårets siffror som kusk med över 200 000 kronor och just nu ligger hon på fjärdeplats i landet när det gäller de vinstrikaste kvinnliga kuskarna i landet.

Senaste segern kom i torsdags då hon körde chefen Jerry Riordans häst, Ready To Glide, till vinst i ett lopp på Åbytravet.

Sänkte sitt rekord

I kväll sitter hon upp bakom stoet igen i V86-6 på Jägersro.

– Det ser bra ut tycker jag. Men det är lite tuffare hästar denna gång. Hon har känts fin efter det senaste loppet, det finns inget att klaga på. Hon var inte helt tom i mål senast, hon slappnade av lite över upploppet när hon var själv. Hon sänkte sitt rekord, så vi var jätte nöjda, säger hon.

Och planen är att ladda för ledningen.

– Drömmen är att komma till ledningen. Jag får testa en bit och sedan får vi se vart vi hamnar, om vi kommer dit. Hon gör sina bästa lopp i ledningen.

”Jag har honom att tacka”

Förra veckan var Linda Allercrantz även i hetluften på V86 då hon segrade med Rare Wise As från stallet.

– Min form är helt okej, det är synd att klaga när det går så här bra. När man får köra fina hästar går det mycket lättare.

Varför går det så bra?

– Det är mycket tack vare Jerry och att han sätter upp mig på många fina hästar. Han ger mig många chanser. Plus att ju mer jag får köra desto mer rutin får jag. Jag har honom att tacka för att det går bra.

– När det går bra får man mycket bättre självförtroende och jag vågar satsa mer. Innan försökte man ta tillvara på de chanser man hade och man vågade inte vara offensiv eller så. Men man måste satsa och våga.

”Pappa är jättestolt”

Linda har även bra stöd hemifrån då pappa Roger är amatörtränare och är den kusk som blev först med att ta två SM-titlar och även varit en av Sveriges mest vinstrikaste amatörer.

– Även min farfar höll på med travhästar, han var en av de första på Halmstad när man började bygga banan. Så travet ligger en hel del i släkten. Pappa är jättestolt och tycker det är kul. Han börjar nog känna; fan nu borde jag ta tag i körningen. Han börjar nog känna att han inte kan lägga av och att han borde visa att han är bättre än mig. Men jag har sagt att det är nog slut med det. Nu får du acceptera att jag har kommit ikapp, skämtar hon.

  Få största travnyheterna i din mobil. Så skaffar du ”Travpushen”.