Storstjärnans hyllning: ”Han är enastående”

TRAV

John Campbell tillbaka i Elitloppet: ”Tror alltid på seger”

Foto: John Campbell är tillbaka på Solvala. 1988 vann han Elitloppet med Mack Lobell.

Han har kört in mest pengar av alla kuskar i hela världen.

Inför Elitloppet hyllar storstjärnan John Campbell, 62, regerande mästaren Nuncio.

– Han har inte visat sitt rätta jag i de två senaste starterna. Jag hoppas för Stefans skull att han gör det nu, säger han till Trav365.

Har man kört in mest pengar av alla kuskar (över två miljarder kronor) och vunnit över 10 000 lopp, ja, då är man populär. Det är precis vad den amerikanske stjärnkusken John Campbell, 62, är när han är tillbaka i Sverige och Solvalla.

De flesta på Solvallas stallbacke vill komma fram, ta en bild på legendaren och gärna en selfie. Campbell tar uppståndelsen med ro.

– Det är härligt att vara tillbaka. Varje gång jag och min fru varit i Stockholm och Solvalla har vi blivit väl omhändertagna. Så även den här gången, säger John Campbell till Trav365.

”Väldigt snabb häst”

I sommar slutar han som kusk, för att i stället bli vd för Hambletonian Society, där han bland annat kommer att ansvara för storloppet Hambletionian.

62-åringen vann Elitloppet med Mack Lobell 1988. I dag har han en ny chans med Timo Nurmos-tränade Tjacko Zaz. Och han varnar för hästen, på klassiskt amerikanskt vis.

– Jag tror alltid jag ska vinna, säger han.

Ja, du är ju amerikan...

– Precis, ha ha.

Vad tror du om era chanser?

– Jag är hoppfull. Det är en väldigt snabb häst, och är inte hästen snabb kan du inte göra någonting som kusk. Han är farlig.

”Hästarna att slå”

Campbell håller Bold Eagle och Resolve som favoriter till slutsegern.

– Det är hästarna att slå. Alla vet hur bra Bold Eagle är.

Han passar även på att hylla den regerande Elitloppsvinnaren Nuncio, som John Campbell körde i USA innan han kom till Sverige och Stefan ”Tarzan” Melander.

– Han har inte visat sitt rätta jag i de två senaste starterna. Jag hoppas för Stefans skull att han gör det nu, säger han och avslutar.

– Det är en enastående häst.

John Campbell kör Tjacko Zaz i det första Elitloppsförsöket från spår 4 med start klockan 15.22.