Kari visade varför han är kung

TRAV

Kari Lähdekorpi blev Årets Tränare 2004 – själv gav jag honom min röst efter två sekunders funderade.

I går visade ”Lädret” att han axlar manteln som ny travkung.

Trippeln på V75 var ingen slump.

Ändå sa den finurlige Lähdekorpi i sitt segertal i Göteborg förra fredagen, har jag för mig, man fick ju vin till maten?: ”Jag tränar bara hästarna två gånger i veckan numera och det går bättre och bättre. Nu funderar jag på en gång i veckan.”

Av lördagen att döma är det inte nödvändigt, eller kanske rent av en dum idé, för bättre än så här kan det inte gå, väl? Toppkusken Per Lennartsson höll i tömmarna på alla tre vinnarna och han började med att smyga i tredje ytter med Golden Radio i V75-1. När de andra körde som om det var ett bergspris efter ett varv avvaktade Per. Men 800 kvar mullrade det till och 600 kvar satt Golden Radio i spets. Sen blev det stumma ben men hästen sträckte på sig och vann efter att ha haft oflyt i två raka V75-starter.

Magplask för Lill Adolf

I Gulddivisionen (V75-3) skulle det handla om Shogun Wind och Lill Adolf. Ingen av dem dög och ännu en gång fick vi se ledningens betydelse i högsta klassen. Aircraftman (Lädret) höll undan på foto före Flying Herkules som åter avslutade lysande. Lill Adolf bjöd på ett magplask från tredje ytter medan Shogun Wind avslutade okej från kön i lite struttig stil.

Själv hade jag garanterat vinst med Present i V75-7. Per Lennartsson fick en bra start med jättelöftet men Stig H hade fan inte planerat någon läggmatch. Han laddade allt vad det gick med River of Dreams, uppenbarligen med det onda uppsåtet att köra favoriten i galopp, men det slutade istället med att hans egen häst galopperade.

Korkat? Inte alls, jag välkomnar alltid tävling och misstänker att Johansson hade fått in på skärmen att Present galopperade i värmningen.

Present (Lädret) är onekligen något extra, nu var han inte på topp men vann ändå. Förra lördagen var fyraåringen rent av kuslig.

”Skalman” väntade på klockan...

Gunnar Melander levde upp till smeknamnet ”Skalman” när han inte körde förrän klockan ringde med Idenors Janne i V75-5. En iskall styrning gav alltså vinsten i kallblodsloppet. Här har favoriten Juligutten inte kommit i mål än.

Ulf Ohlsson är en mycket bra kusk och dubbeln med Hot Tub och Kipketer Zon var snygg. Särskilt bra att vinna med hejsan-hoppsan-travande Hot Tub. Vem hade lirat honom till 1,60 1?400 kvar?? Ingen.

Micke Nybrink