Stjärnan skadad – Elitloppet i fara

Foto: Lutfi Kolgjinis stjärnhäst Mosaique Face ser ut att missa Elitloppet
TRAV

Lutfi Kolgjini tvingades tacka nej till Copenhagen Cup med stjärnhästen Mosaique Face.

Nu blir det med största sannolikhet inget Elitlopp heller för den sexåriga travaren.

– Elitloppet är till 99 procent kört för honom, säger Lutfi Kolgjini till Trav365.

På söndag avgörs storloppet Copenhagen Cup i Köpenhamn i Danmark.

En av de hästar som skulle stått på startlinjen var Lutfi Kolgjinis stjärnhäst Mosaique Face.

Kolgjini har dock tvingats tacka nej till storloppet – och nu ser stjärnhästen dessutom ut att missa Elitloppet på Solvalla sista helgen i maj.

Det berättar Lutfi Kolgjini för Trav365.

”Extremt noga”

– Mosaique Face var på veterinärbesök under söndagen och veterinären tyckte inte att han skulle starta i Copenhagen Cup, hästen var inte helt perfekt och då avstår jag start. Det är inget allvarligt, men med sådana här hästar är vi extremt noga och de måste vara 100 procent för att starta, säger Lutfi Kolgjini till Trav365.

Hur blir det med Elitloppet, är det också i fara?

– Elitloppet är definitivt i fara, det är ganska troligt att han inte startar där. Det är till 99 procent kört för honom att kunna vara med i Elitloppet. Han hade behövt loppet i fredags och även söndagens start i Copenhagen Cup för att kunna vara med där, och när det inte blir så står vi över.

Ny Kolgjini-häst aktuell

Med Mosaique Face borta från Copenhagen Cup och med största sannolikhet även från Elitloppet lyfter Kolgjini fram en annan häst som kan bli aktuell för storloppet sista helgen i maj. Quick Fix. Quick Fix som så sent som i lördags vann det finska storloppet Prix d’Etain Royal.

– Han har hittat oanade växlar som man egentligen inte kan begära av honom. Det är kanske han då, som ska vara aktuell för Elitloppet från mitt stall. Quick Fix blev faktiskt inbjuden till Copenhagen Cup, men vi valde att tacka nej då det hade blivit för tufft med alla resor för hästen. Man får inte överutnyttja sådana här hästar.

Har Quick Fix i ett eventuellt Elitlopp att göra?

– Det ä svårt att säga, men han gick 11,5 full väg för två starter sedan och då fattade jag ingenting, han bara flög runt den gången. I lördags i Finland bara lekte han med motståndet, och har han tagit det loppet bra så ska han inte vara sämre. Varje lopp han får flyttar fram honom, säger Lutfi Kolgjini.