Sjöberg: ”Jag saknar det jävligt mycket…”

Ex-höjdhopparen ambassadör under Olympiatravet: ”Självklart att tacka ja”

Foto: Kanal75
Patrik Sjöberg.

avErik Pettersson

TRAV

Via TV4-programmet ”Stjärnkusken” blev han hästbiten och ska snart hämta ut sin travlicens igen.

På lördag gästar ex-höjdhopparen Patrik Sjöberg V75 på Solvalla som ambassadör för Olympiatravet.

– Jag har varit prisutdelare tidigare och tyckte det var skitobehagligt med här stora jäkla djuren, nu är det annorlunda, säger han.

Via underhållningsprogrammet fick Patrik en helt annan insyn i travsporten och blev tillsammans med rockikonen Kee Marcello rejält biten.

De båda tränade på och tog ut amatörlicens och förra året körde Sjöberg lopp.

Sedan blev det tyst - men på lördag gör profilen comeback i travsammanhang - som ambassadör för Olympiatravet.

– Jag har bara positiva erfarenheter av den svenska olympiska kommittén, jag har liksom aldrig blivit tillfrågad tidigare, ändå är väl jag en av dem med bästa track record av svenskarna i OS. Det var självklart att tacka ja, speciellt när jag gillar travet så mycket som jag gör nu och kör häst.

”Jag är längst ner i hierarkin...”

Du kommer vara på plats på lördag, vad innebär jobbet som ambassadör?

– Jag vet faktiskt inte. Jag har gjort lite inspelningar som visas i tv i morgon bitti och det är väl det nya, stora, för i år. Jag ska gå runt och prata med lite folk på plats och sedan gör jag ett V75 system som man köpa andelar i på ATG Tillsammans.

Du och Kee Marcello var i ropet och tog kusklicens för ett antal år sedan efter att ni var med i Stjärnkusken. Sedan blev det tyst, vad hände med travkarriären?

– Jag har haft ett avbrott och inte hämtat ut min licens. Jag tog mig tiden för travet, som jag egentligen inte hade, i två år. Jag körde hos Bo Falsig två gånger i veckan och satte upp mig som tillgänglig kusk till varenda jävla häst, men jag fick inte köra så mycket som jag ville. Då tröttnade jag på ett sätt, men jag saknar det jävligt mycket. Jag ska komma igång och köra igen här i vår och försöka få köra lite lopp. Jag snackade med Erik Adielsson här för ett tag sedan och han lovade att fixa något, säger Patrik Sjöberg.

– Runar har väl sagt att han vill börja med Elitloppet, jag är väl lite mer realist och vill gärna köra lopp på den nivån där jag ska vara, vilket är längst ner i hierarkin, jag har accepterat det. Jag saknar hela den här grejen att komma till stallet på morgonen, fylla på vatten, städa sen ut och jogga i skogen, det är som balsam för själen.

Vad är ditt bästa OS-minne?

– OS i Los Angeles, Det var första gången jag var med och jag blev tvåa. Jag hade så positivt intryck av hela grejen att jag inte fattade att jag hade stor chans att vinna. Jag var så jävla nöjd med att bli tvåa, men hade jag varit några år äldre så hade jag vunnit. Men som sagt hela upplevelsen innan, under och efter OS i LA var fantastiskt!

”Extrem upplevelse”

Vad är ditt bästa travminne?

– Oj. Första loppet jag vann, som var på Bygdetrav. Det var en maxad känsla. Det var riktiga kuskar med och jag kände liksom att ingen jävel kan slå mig. Jag skrattade hela upploppet ner och kände att hästen ville vinna mer än vad jag ville, det var en extrem upplevelse.

Vad har du för relation till Olympiatravet?

– Jag var med för 100 år sedan, som prisutdelare. Då skulle jag ner i vinnarcirkeln och tyckte det var skitobehagligt med här stora jäkla djuren, nu är det annorlunda. Nu skulle jag kunna ha en häst som husdjur.

Det är 54 miljoner i potten, vad skulle du göra om du tog hem hela potten?

– Jag skulle lägga miljonerna på hög med mina andra miljoner.

Här är de fem högsta V75-vinsterna 00:35
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Solvalla

ATG