24-åringen vinner miljoner på travet

TRAV

Kristofer Axén är 24-åringen som drar in miljoner på trav.

Nu driver han en egen spelsajt och hjälper andra att vinna på spel.

Varje måndag kommer han bjuda på exklusiva V65-tips här på Trav365.

– Jag litar på min egen känsla och leker inte ”Följa John" som många andra gör. Kommundragen är inget för mig, säger han.

Foto: Kristofer Axén.

24-årige travexperten Kristofer Axén har haft stora framgångar på travspelet. Den största vinsten hittills kom julen 2009 då han tillsammans med två andra spelade in 11,4 miljoner kronor på V75.

Då jobbade Axen som truckförare – nu driver han en egen spelsajt, Travspetsen.se, där han hjälper andra att vinna på trav.

Varje dag bjuder de på tips till travloppen och det har blivit flera stora vinster.

Hur gör du för att vinna på trav?

– Egentligen ingen skillnad mot de flesta andra som läser på. Jag ser till att få så mycket information som möjligt om varje lopp. Hur hästarna har gått på slutet, vad tränarna säger, eventuella ändringar och så vidare. Sedan försöker jag att lita på min egen känsla och inte leka ”Följa John" som jag tycker många gör. Kommundragen är inget för mig, säger han.

Varför går det så bra för dig?

– Jag gillar sporten lika mycket som spelet och tillsammans är det en perfekt kombination. Känslan att hitta rätt vinnare i ett travlopp slår det mesta. Speciellt om det är en skräll som man är ganska så ensam om att tro på, säger han.

Vilken är din roligaste travvinst?

– Det var när jag och mina kompisar fick sju rätt på V75 under Elitloppshelgen 2011. Jag minns inte exakt vad vi vann, men det var runt 500 000 kronor. Det var en skön känsla att stå på E-läktaren och vinna med dom man gillar allra mest. Det är långt ifrån min största vinst pengamässigt, men helt klart den roligaste, säger han.

Här hittar du Kristofers spelsajt Travspetsen