Trav

Nybrink: Sylvass spurt – en rolig V86-rysare

Av: 

Micke Nybrink

TRAV

Micke Nybrinks krönika med V86-tipsen

Man kan bli arg och be folk dra åt helvete.

Det är okej eller till och med befriande.

Men att fortsätta sura är patetiskt.

En vuxen man och ett proffs får finna sig i granskning.

Får du mer än 50 mejl om samma sak kal­las det för läsarstorm. Det var den första lektionen jag fick av sportchef Östling när jag började på tidningen 1999. Det är därför mitt jobb att berätta vad läsarna går igång på den här veckan.

Det handlar inte helt oväntat om Ulf Ohlssons tv-bojkott.

Anders får börja:

”Vissa aktiva verkar vara primadonnor. Får de kritik för en styrning eller något annat – nä, då skall vi inte prata med media. TRAMS. I min värld är det bättre att stå upp och ta diskussionen än att sura som en jävla barnunge. Svanstedt har inte pratat med TV4 på flera år nu, och nu hakar Ulf Ohlsson på. Ohlsson ska dessutom inte prata med ATG Live. Fortsätter trenden får vi snart endast intervjuer med killen som kör hästtransporten. Det kan i och för sig vara trevligt, men det kanske inte främjar sporten. Om dessa bäbisar fortsätter sura och om de blir fler drabbar det i slutändan bara sporten själv.

Vi tappar intresset – spelet sjunker – mindre pengar till Ohlsson. Finns det någon som diskuterar med barnungarna eller?”

Berömmet sköljer över dem

Christer skriver:

”Om jag har spelat V75 för 1000 spänn, spikat en kusk som gör en bortkörning, är det väl inte mer än rätt att han får kommentera sin insats? Jag har med mina pengar i högsta grad medverkat till hans försörjning. På samma sätt med en veterinär som inte stryker en häst som inte borde starta eller en bandomare som gör en tavla. Naturligtvis kräver jag som spelare och den som betalar kalaset att vederbörande kommenterar. Inför medieregler: att inblandade i travet, kuskar, tränare, domare, veterinärer, är skyldiga att ställa upp.”

Själv håller jag med både Anders och Christer. Som kusk eller tränare får man faktiskt hacka i sig kritik. Berömmet sköljer över dem och när de någon enstaka gång ifrågasätts eller får en dålig recension borde det alltid vara en självklarhet att ta diskussionen.

Prata med oss eller byt jobb

Det här fattar nästan alla. Roger Walmann, Lutfi Kolgjini, Robert Bergh och ­Erik Adielsson är exempel på aktiva som får MVG i ämnet. Om alla tog efter dem, om ­alla älskade sporten lika mycket som de – då vore det kanon. Visst, Bergh kan börja ryta och säga att Nybrink är en idiot men det är fritt fram att tycka vad man vill så länge man står upp och säger det.

Men att köra in tummen i munnen, lägga sig i fosterställning och snörvlande vägra uttala sig är beklämmande. Prata med oss eller byt jobb.

Till sist: Debatten om stallkörningar i Vinnare V64 i söndags får strutsvarning. VM i mörkläggning av ett jätteproblem?

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!