Sportbladets V75-tips

TRAV

Är Commander Crowe en fransk häst, är Brioni en tysk och Yarrah Boko egentligen norrman?

Det är rörigt värre när det gäller nationalitetsbehörigheten beträffande vissa hästar inför Olympiatravet, men två saker är i alla fall säkra: Olympiatravet är startskottet på en härlig travvår- och sommar. Och det är ett förbaskat bra lopp där det är svårt att svara på vem som blir favorit på toton.

Vi vet i alla fall vem vi tror mest på. Efter alla lovord Commander Crowe fått av sin tränare kan vi inte gå emot honom. Att han fick klart stryk i årsdebuten i Frankrike är inget vi tar hårt på; det var sagt att det mer eller mindre var ett preparé-lopp. Nu är det upp till bevis huruvida han kan bli så bra som hans tränare spår.

Åbys V75-lördag är mycket mer än Olympiatravet. Vi ger er tre namn: Baht Launcher, Indigo Broline och Balticas Yahoo, så vet alla trav­älskare vad vi har att se fram emot.

V75-1

Loppet

Åke Svanstedt styr och ställer med en armada topphästar i V75-1. Men den bästa hästen har han lånat ut.

Tipsettan

Det har gått över två månader sedan Indigo Brolines senaste start – uppvisningen vid V75-seger på Mantorp. För en ”normal” häst hade det känts som lite väl långt mellan starterna men för Indigo Broline är det viktigaste att han står på fyra friska ben, sedan kan han lita till sin unika grundkapacitet.

Motbuden

Med tanke på spår och andra faktorer tror vi att det räcker med fyra streck vid gardering.

Skrällbudet

Putte Topline har formen på topp.

Spetsbudet

Vi tror att Indigo Broline får överta tidigt.

! Statistik­vinnaren

Indigo Broline.

V75-2

Loppet

Ett otroligt bra lopp, det är nästan lika kul att följa dessa blivande (?) topphästar som det är se Olympiatravet.

Tipsettan

Vi är kära i Balticas Yahoo som verkar vara en riktig sköning på alla sätt och vis. Och jäkligt bra är han också. Men segerraden kan trots allt få sitt slut här. Motståndet i kombination med läget gör att vi inte kan spika.

Motbuden

Octopus bör ha bra spetschans. The Man är en mycket  bra häst, även om åttondespåret är en stor fiende. Francais du Gull har både läget och kunnandet

Skrällbudet

Joker Stursk gick 14,1 senast. Tidsmässigt duger han bra, om han står pall täta starter.

Spetsbudet

Vi tror på Octopus trots att det finns flera som kan öppna snabbt.

! Statistik­vinnaren

Yucay Boko.

V75-3

Loppet

Olympiatravet. Mer behöver inte sägas.

Tipsettan

Commander Crowe­ ska enligt sin tränare­ Fabrice Souloy bli världens bästa häst i år. Varför inte säger vi, hästen har ju allt som krävs. Vi tror att han mycket väl kan ta hand om ledningen i det här loppet och sedan ska de övriga i så fall plocka in längder på honom. Även om man heter Torvald Palema och är snabb som få är det inte någon lätt uppgift. Och skulle Commander Crowe tvingas till andra typer av resor kan han mycket väl reda ut det ändå.

Motbuden

Torvald Palema hade förtjänat tipsettan lika mycket som Commander Crowe i och med sin startsnabbhet och sin fantastiska förmåga att speeda till slut. Numera går han ju rätt bra i spets också.

Skrällbudet

Ständigt underskattade Noras Bean öppnar snabbt, får en fin position och kommer åter att överraska många med sin vassa avslutning.

Spetsbudet

Torvald Palema tar ju ledningen. Om vi utgår från att han slåpper bör det stå mellan Commander Crowe och Brioni att få överta. I den striden tror vi faktiskft att Commandern kan överraska även om Brioni är en startraket.

! Statistik­vinnaren

Commander Crowe.

V75-4

Loppet

Ytterligare ett i raden av fina lopp.

Tipsettan

Vi ger oss inte på Gigant Slugger som återigen gjorde en bra insats utan att få vinna senast. Trots spåret tror vi att han kan hamna bra till.

Motbuden

Pitch Command ser alltmer ut som en blivande topphäst, något för framförallt de stora långloppen? Han vann från dödens senast och kan göra det igen, även om det är flera bra hästar att ta sig an nu.

Skrällbudet

Mellby Toker kan få rygg ledaren, tredje invändigt. Sedan finns det ju open stretch.

Spetsbudet

Staro Dow Jones och framförallt Agge the Bomber är snabba ut. Både borde vara intresserade av att släppa ledningen. Gigant Slugger är snabb bakom bilen. Sätt allt på ett kort och ladda!

! Statistik­vinnaren

Pronto Ribb.

V75-5

Loppet

Ett mycket svårlöst stolopp. Vi går ändå rätt kort.

Tipsettan

Krista Tilly får tipset på att vi tror att hon kan nå ledningen.

Motbuden

Framförallt en felfri Alandias Michelle.

Skrällbudet

Nova Race.

Spetsbudet

Fördel nr 3 säger vi utan att vara säkra.

! Statistik­vinnaren

B.B.S.Centra.

V75-6

Loppet

Nordens bästa sto i fjol har ett svårt läge men ändå bra chans.

Tipsettan

Det var inget lätt beslut att spika Mathilde Tröjborg från elftespår i sin blott andra start för året. Å andra sidan var hon så ruskigt bra i fjol att hon även med säg 90-procentig form förmodligen är tuff nog att plocka ner även detta kvalificerade motstånd.

Motbuden

På väntan speediga Calamara Donna gör årsdebut från helt okej läge. Har hon slagläge när hästarna svänger in på upploppet blir hon mycket farlig. Tinita Love är Norges bästa sto och har perfekt läge.

Skrällbudet

Glöm inte bort Cleo Nalan med lopp i kroppen.

Spetsbudet

Nursery Rhyme kan fronta trots sjundespår men lär släppa. Frågan är, till vem?

! Statistik­vinnaren

Mathilde Tröjborg.

V75-7

Loppet

Baht Launcher är på jakt efter fjortonde raka och har förstås bra chans.

Tipsettan

Det var inget lätt beslut att gardera Baht Launcher som ju inte gör annat än att vinna. Ändå tog vi det beslutet då vi hittar två för klassen mycket bra hästar som båda har toppform. Fast självklart kan Baht Launcher precis som i sin senaste start

leda runt om.

Motbuden

Yellow Eden är snabb ut, inte omöjligt att han hinner förbi de invändiga och sedan kan få rygg på ledande (?) Baht Launcher. Via open stretch avslutar han i så fall vasst. Classic Tile är tuff nog att gå fram och syna ledaren ifall tempot skulle bedarra.

Skrällbudet

Highlight Brizard är gedigen, kan få en bra resa.

Spetsbudet

Baht Launcher är startsnabb som få.

! Statistik­vinnaren

Baht Launcher.

Per Nicklasson