Vann sitt första lopp– efter 15 år

TRAV

Det dröjde 15 år.

På tisdagskvällen vann Jägersroprofilen Knut Nilsson sitt första riktiga travlopp i Sverige.

– Det är den största segern i mitt liv, jublade den 50-årige amatören från Ystad.

Sällan har Jägersropubliken sett en så lycklig kusk gå in i vinnarcirkeln. För Knut Nilsson och hans anhängare blev amatörmatchen mot danska Charlottenlund ett historiskt lopp.

Från åttondespår dundrade Nilsson till ledningen med sin egen Donar Flevo och överrumplade motståndarna genom att dra upp ett våldsamt tempo. När varvningen nåddes på 1.13,5 var avståndet till klungan 50 meter. Ett avstånd som krympte rejält sista biten, men inte mer än att Nilsson hade tid att höja armen i en hjärtlig segergest.

– Jag är enormt glad. Väldigt, väldigt glad. Jag körde lite för sakta förra gången, nu ökade jag tempot tidigare eftersom jag vet att han går till mål.

– Jag har jobbat väldigt intensivt i mitt liv och kände att jag måste ha något annat. För exakt 15 år sedan började jag med hästar och sedan dess har travet varit mitt liv, sade Knut Nilsson som hade tre segrar på 269 starter i sulkyn sedan tidigare. Två på Charlottenlund och en i ett så kallat b-lopp, som körs utan totospel.

– Min farsa har suttit här uppe på läktaren i 54 år. Han gick bort i mars. Jag önskar att han hade varit här idag, fortsatte en rörd segerkusk.

Förstapriset på 20 000 kronor innebär också att Nilsson passerar siffrorna från 2008, då han körde in 39 529 kronor på 77 starter, och kan räkna in ett nytt rekordår i sulkyn.

Robin Johansson/Kanal 75