”Jag var millimetrar från 24 miljoner kr”

Foto: Yukon Boko vann – med bara några millimetrars marginal före Wiss Rambo och Peter Untersteiner.
TRAV

I Göteborg satt en spelare och jublade efter att ha vunnit över 24 miljoner på V75.

Längre söderut satt en man i 50-års åldern och skakade.

Anledningen: Han hade missat hela potten – med några millimetrar.

– Det känns fruktansvärt, säger han.

I lördags prickade endast ett system in alla rätt på V75 som avgjordes på Solvalla i Stockholm. Systemet var spiklöst och kostade 216 kronor. Vinnaren till den sjunde högsta vinsten på trav i Sverige hade med Yukon Boko och Johnny Takter i V75-7. Hästen vann – med bara några millimetrars marginal före Wiss Rambo och Peter Untersteiner. Spelaren bakom det vinnande systemet jublade så klart, men lite söderut i landet satt en man i 50-års åldern som inte var lika glad.

”Det är ruskigt”

Mannen hade spelat V75 för 600 kronor och var med till den sista avdelningen. Där hade han tre hästar. Rafting Meslois och Björn Goop, Marshal Hackstable och Jennifer Tillman och Wiss Rambo och Peter Untersteiner. Rafting Meslois blev fyra, Marshal hackstable blev trea och Wiss Rambo blev tvåa, bara millimeter från seger. Mannen i 50-års åldern missade alltså hela V75-potten med minsta möjliga marginal.

– Det känns fruktansvärt. Jag har tippat i 30 år och alltid drömt om den stora vinsten. När man är så nära som jag var nu...det är ruskigt, säger mannen som vill vara anonym.

Berätta om hur du upplevde loppet.

– Jag såg loppen på kvällsändningen, så jag såg ju utdelningarna inför loppet. När starten gick så galopperade Wiss Rambo (uppskattningsvis 60 meter) så jag jobbade på Rafting Meslois och Marshal Hackstable. Men när upploppet kommer så ser jag att Wiss Rambo kommer i spåren och bara forcerar. Jag var nästan säker på att han vann.

Hur mådde du när hästarna gick i mål?

– Jag skakade i hela kroppen. Tack och lov såg jag inte livesändningen. Stig H trodde visst att Wiss Rambo var först i mål där, och han har ju öga på Solvalla, berättar han.

Hur var reaktionen när resultatet kom upp? Du hade missat 24 miljoner kronor.

– Man hinner knappt tänka till. Det är fan inte klokt. Jag var hos mina föräldrar och såg loppet, jag vet knappt vad jag gjorde efter att resultatet kom. Jag har sett loppet 15 gånger efteråt, men det spelar ingen roll, han vinner inte ändå. Jag har spelat i 30 år och varit nära någon miljonvinst, men här snackar vi 25 miljoner med femmor och sexor. Det är overkligt.

”Hade kunnat leva gott”

Hur hade vinsten förändrat ditt liv?

– Det hade förändrat det, det hade det gjort. Jag har två döttrar och ett barnbarn och jag ska bli morfar snart igen. I dagens tider med bostadspriserna och så vidare, så om inte för mig, så hade mina barns förutsättningar ändrats. Man hade kunnat göra roliga saker och man hade kunnat leva gott.

Kommer du att spela igen efter det här?

– Man är sugen på att spela ändå. Jag spelar för skojs skull och har hållit på i 30 år. Jag tycker om sporten och spelet. Jag hoppas att man får vara med och nosa igen, säger han med ett skratt.

Hur mycket fick du i tröstpeng?

– Jag fick över 200 000 kronor. Hade jag fått sju rätt och vunnit 200 000 hade jag varit hur nöjd som helst, men nu...

– Men jag har vunnit 200 000 och det är mer än jag hade hoppats på. Visst går man och drömmer och har tankar, men drömmarna fortsätter, säger mannen i 50-års åldern från södra Sverige.