Trav

Storslam för Goop på Valla

TRAV

Leif Holmqvist: Björn visade stor talang

Björn Goop ångar på och plockar segrar mest varje dag.

Trippelseger i V65 i går igen.

Goop vann allsvenska kuskligan förra året och är i ohotad ledning även i år.

Conny Nobell, stjärnan i stallet, var en av vinnarna, men den här gången fick han sträcka ordentligt på sig för att ta ner Stig H Johanssons jänkare Citation. Nästa uppgift för Conny Nobell är Sprintermästaren i Halmstad där han förstås blir mycket svårstoppad.

Stig H imponerade

Jack Stone och Ålarökarn hette Goops andra V65-vinnare. Fjärde raka Solvalla-segern för Ålarökarn som utvecklats enormt den senaste månaden. Björn visade även upp en stor talang i ett lopp utanför V65. Treåriga stoet Etiennette imponerade då hon i sitt livs andra start vann på 1.15,8 /2 140 m,volt.

Angelica Ljungdahl jobbar bakom kulisserna på Solvallas sekretariat till vardags. Men i går klev hon fram i rampljuset och fick de största ovationerna efter att ha vunnit med sin egen Turbo Sund efter att ha prickat starten perfekt och dragit direkt till ledningen.

Stig H Johansson hade stora förhoppningar på Toamasina i sin krönika i Sportbladet i går och singelstreckade henne på sitt system.

Tuff strid

Johansson visste vad han pratade om. Toamasina dirigerade varje meter av loppet och vann till nästan tre gånger pengarna.

Stig H vann även med Scarlet Knight som gjorde come back efter missen i Elitloppet. Scarlet Knight var dunderfavorit, spelad till 11 för 10, men var mycket nära att åka dit mot Åke Svanstedts jänkare Stand Strong.

Leif Holmqvist

leif.holmqvist@aftonbladet.se

Kvällens topp

Kvällens flopp

Leif Holmqvist

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!