Nu ska vi jobba bort favoriter!

TRAV

Per Nicklasson om helgens V75

Starka, stora favoriter den här veckan.

Inte alls vad man vill ha när det är jackpotomgång.

Hur många av dem vinner – fyra, fem?

Nej, usch det är alldeles för många.

Två, kanske tre stycken favoriter kan vi leva med – resten må falla!

V75 inleds dock med favoritvinst. Tequilaracing Rose får överta från Loke Patrol och sedan kan ingen hota.

Crowns Diamond då? Han har ju frontat från innerspår flera gånger. Visst, men utan att sättas på prov. Loke Patrol ska han inte kunna svara om Kihlström bara laddar det som går.

Duktiga kuskar som Goop, Kihlström och Adielsson brukar inte göra bort sig och då brukar det sluta med att favoriten får överta. Alltså Tequilaracing Rose. Som är en bra spik.

Behöver jag säga att den andra favoriten vi får leva med är Järvsöfaks i V75-3?

Lås på tre

V75-2 känns låst på tre. Omigen Karsk såg jag i Örebro förra veckan. Hans avslutande åttahundring i spåren talade maktspråk och Daniel Redén skröt upp honom rejält i vinnarcirkeln efter loppet. Nu kör Björn Goop.

Bardot C.D. tar ledningen och leder länge. Sedan kan jag inte förstå hur Ivana Frontline kan vara så bortglömd (14%). Insatsen efter galopp senast, när hon från jumboplats flög fram – 10,5 sista 500 i fjärdespår! – till lätt seger var den typen av prestation som räcker i alla gäng i klassen.

V75-4 ser ut som en match mellan Livi American och Simb Issue, med Jimjam som utmanare.

Jag hittar ett roligt bud också. Twigs Oprah är en läcker travare med lite tveksam vinnargnista. Kan Robin Norman på något sätt lura henne att ta i för fullt sista 300 får de andra hålla i hatten.

Framkallar minnen

Veckans V75-omgång framkallar minnen. Mitt besök i Östersund var motsvarande helg 1998.

Jos Veerbeck flögs in under pompa och ståt och orsakade ett gäng omstarter, körde över någon och fick dryga böter. Nigeria slog Spanien med 3–2 i fotbolls-VM och Remington Crown vann Jämtlands Stora Pris.

Men det jag minns allra bäst var kylan. Lämnade ett 20-gradigt Stockholm i t-shirt – hur mycket kallare kan det vara i Jämtland? Svar: 17 grader. När sista V75-avdelningen gick i mål var det tre plusgrader och ösregn.

Blir det samma förhållanden i morgon (Gud förbjude) kan Kipketer Zon vinna Jämtlands Stora Pris (han springer lika fort på tung bana som på den bästa sommarbana). Annars står det mellan Johanssons duo Victory Tilly och Improve Ås, med klar fördel den förstnämnde.

Få hästar har sån tur i spårlottningen som Eges Officer har haft på slutet. V75-6 ser ut att vara vikt för honom. Men efter den svaga insatsen senast är det läge att gardera.

V75-avslutningen ser ut att kunna bli körd i hårt tempo och läge för bakspårshästarna att komma in i matchen. Mest känner jag för Super Booze – bara streckad på 17 procent.

Helgens tips

Per Nicklassons V75-system

Per Nicklasson