”Har två raka segrar – blir ändå bortglömd”

TIDIGA V86-TANKEN: Mario Lipovacs tipsettor, skrällar och motbud till V86 på Solänget, onsdagen den 10 juli

Uppdaterad 2024-07-10 | Publicerad 2024-07-08

Ove A Lindqvist och Soldhöjdens Drake är en tidig skräll på V86.

V86 körs på Solänget på onsdag.

Här är Sportbladets Tidiga V86-tanke med Mario Lipovac till omgången den 10 juli. OBS: Spelstopp: 19.20 nu under sommaren.

Ni får:

Tipsettorna

Mot- och skrällbuden

Rankning lopp för lopp

Bästa spikarna och tidiga skrällarna

Tidiga V86-systemet


Här ryggar ni Sportbladets V86-system:


ANNONS: V86 på onsdag. Här kan ni haka på Sportbladets Tidiga V86-tanke. Spelstopp: 19.20. [Extern länk]


Mario Lipovacs V86-tips:

Bästa V86-spikarna

Den här veckan tar vi oss uppåt i landet, närmare bestämt till Solänget som ligger söder om Örnsköldsvik. Omgången ser spännande ut med välfyllda fält förutom Silverörnen som är Gulddivisionen där endast åtta hästar är med, men det får man ta när storloppen avlöser varandra varje vecka.

Jag har hittat två singelstreck jag lutar mig emot och några lopp där jag tror några få hästar sticker ut.

Den första spiken hittar vi ett av kallblodsloppen och det är 5 Eld Prinsen (V86-2) som ser ut som en riktigt lovande sort. Han har tagit åtta segrar på tolv starter och senast vann han joggandes helt överlägset. Mycket talar för att han övertar ledningen efter en bit och då blir han svårtuggad för övriga.

Den andra spiken kommer från stall Wäjersten som spelar lite av en huvudroll den här kvällen med många fina hästar. Den jag tror mest på är 7 Cherokee Face (V86-7) som haft en häftig utveckling i dom senaste starterna. Han hade krafter kvar senast i finalen och tål att göra jobb under vägen. Tror han är tuffast.

Tidiga V86-dragen

På skrällfronten tänkte jag varna för några hästar som jag tror kan bli lite borttappade den här omgången. Dom första kommer i omgångens öppnaste lopp Diamantstoet (V86-5) och det är 9 Grit Brodda och 15 Hunting Widow. Den förstnämnda fick jaga lite för mycket senast och det kan man glömma. Öppet spår nu och är hon med där framme direkt brukar hon bjuda till. Den sistnämnda är en stark märr som tål jobb under vägen och det räcker långt i dom här loppen.

Jag tror även att 10 Soldhöjdens Drake (V86-6) kommer bli lite mindre spelad trots att han kommer med två raka segrar. Det måste stämma för honom som det gjort vid segrarna, men jag blir inte förvånad om han skräller till då.

Den sista skrällen jag varnar för är 8 Mellby Joker (V86-8) som verkligen kommer med formen på topp och man kan säga att han är bättre än raden. Lottad till ett tråkigt utgångsläge igen, men han kan öppna och hittar Daniel Wäjersten ner i vettigt slagläge kan han slå till om det blir lite tempo. Se upp!

Tidiga V86-systemet

Avd 1: 2, 6, 8 (10–12)

Avd 2: 5 Eld Prinsen (11–9)

Avd 3: 3, 6, 4 (11–12)

Avd 4: 6, 7, 2 (5–3)

Avd 5: 10, 13, 15, 9, 14, 2, 4, 6, 7, 3 (11–5)

Avd 6: 11, 6, 12, 10 (5–3)

Avd 7: 7 Cherokee Face (6–1)

Avd 8: 4, 2, 3, 8, 12 (6–1)

5 400 rader/1 350 kr

DD-systemet

DD-1: 7 Cherokee Face (6–1)

DD-2: 4 Mizai (2–3)


Här ryggar ni Sportbladets V86-system:


ANNONS: V86 på onsdag. Här kan ni haka på Sportbladets Tidiga V86-tanke. Spelstopp: 19.20. [Extern länk]


V86–1


Tipsettan

Vi inleder med Bronsdivisionen och tipset går till Ajlexes Hans som skrällde för tre starter sedan när han vann på V75. Näst senast genrepade han inför finalen genom att vinna och senast blev det hel fel i finalen när det blev vida spår från start. Han såg dock fin ut och gick med full fart över mål. Jag är inne på att han tar hand om ledningen här och då är han hästen att slå för i ledningen är han fortfarande obesegrad.


Motbud

Det var starka rapporter på B.Sacamano näst senast och han gjorde det godkänt som trea. Han fick vinna senast och kommer med toppform. Hamnar han vettigt på det kommer han vara långt framme. One Cristal har gjort två starter i ny regi och varit fin. Utgångsläget är tråkigt, men hittar han vettigt slagläge kan han slå till. Anmält jänkarvagn för första gången.


Skrällbud

No Limit Express är härdad och gynnas om tempo.


Spetsstrid

Ajlexes Hans är snabb och ses som klar spetsfavorit.


! Statistikvinnaren

Ajlexes Hans.

Vår rankning

2 Ajlexes Hans

6 B.Sacamano

8 One Cristal

10 No Limit Express

12 Kingslayer Pellini

4 Invisible Sun

5 Inge B.Svärlig

1 Global Crusader

7 Zätamustangen

3 Blues Brother

11 Oh Cean

9 Pandroklus Eck

V86–2


Tipsettan

Vid första anblick tyckte jag loppet såg väldigt öppet ut, men ju mer jag kollar tror jag Eld Prinsen har bra chans att leda runt om. Det är en fin häst som ser lovande ut och senast övertygade han när han joggade ifrån motståndet överlägset. Han har åtta segrar på tolv försök och vet var mållinjen ligger och med två lopp i kroppen tror jag han bara blir bättre. Han är startsnabb och jag tror jag får överta ledningen efter en bit och då blir han inte lätt att fånga in. Stark spik!


Motbud

En kuskförstärkt B.B.Pave Faks kan mycket när det fungerar för honom. Han är stark och tål att göra en del jobb och är min spik sämre kan han mycket väl slå till. Tycker även Borkvinn S.K. är bra när det stämmer för honom. Är med i segerstriden med klaff.


Skrällbud

Kan Monster Mustasch skrälla från rygg på ledaren?


Spetsstrid

Monster Mustasch är riktigt startsnabb, men jag tror man vill släppa till Eld Prinsen. Fördel 5


! Statistikvinnaren

Eld Prinsen.

Vår rankning

5 Eld Prinsen

11 B.B.Pave Faks

9 Borkvinn S.K.

7 Norrlands Jerven

10 Guli Hektor

2 Monster Mistasch

8 Py Bläsen

1 Pannemanne

3 Vinn Tabac

4 Bäck Svart

12 Angsfanny

6 M.P.Vega

V86–3


Tipsettan

Lägsta klassen och jag var länge inne på att gå rakt ut på Punchboard som gjort två starter för Daniel Wäjersten. Det är en sexåring som endast gjort åtta starter, men det känns som han har mycket kvar att hämta. Han tål den långa distansen och har ett bra läge och med en fin resa kommer han vara i segerstriden. Ett tänkbart singelstreck för den som vill lösa loppet.


Motbud

Värst emot tipsettan är stallkamraten Easter Egg som jag trodde mycket på senast när det var V86 på Solvalla. Han blev tvåa då, men den här gången ser det ut som han kommer komma till sin favoritposition ledningen där han är obesegrad och då kan han bli svårslagen. Vill också lyfta S.G.Dangerous som om han klarar startspåret har styrkan att vinna.


Skrällbud

Blir det tempo på tillställningen får man inte glömma I.D.Gasolin som kommer med fin form. Rolig skräll.


Spetsstrid

Easter Egg från springspår är klar spetsfavorit.


! Statistikvinnaren

Punchboard.

Vår rankning

3 Punchboard

6 Easter Egg

4 S.G.Dangerous

11 I.D.Gasolin

12 Cleveland Broline

2 Hurricane Godiva

1 Ninepoints Winner

10 Fantasy Sensation

8 Arn Silvio

5 Samedatasmilla

7 Tour Princess

9 Excellenzen

V86–4


Tipsettan

Gulddivisionen lockar endast åtta hästar vilket är tråkigt, men samtidigt är det förståligt då vi har många stora lopp varje veckan. Jag ska inte vara negativ utan tycker det ändå är svårlöst då vi inte har någon given etta i loppet. Jag kommer ge tipset till Rome Pays Off, men det bygger jag enbart på att jag tror han sitter i ledningen efter en bit. Han vann ett billigt lopp näst senast och senast hade han inte en chans när han var ute i Norrbottens Stora Pris.  Han har vunnit fyra lopp i Sverige och alla har kommit från ledningen och hittar han dit kan det räcka till seger för risken finns att det inte blir något tempo. Han har dock kanske inte den bästa vinnargnistan och stökar det är det ingen jag vill luta mig emot.


Motbud

Det finns två givna motbud och den första är Bengan som visade i vintras att han räcker till nere på Vincennes. Han var lite seg i comebacken på svensk mark näst senast, men senast såg han fin ut när han vann från ledningen. Det luktar utvändigt ledaren den här gången, men plockar han ner tipsettan den vägen blir jag inte förvånad. Det andra motbudet är Dundee As som var på svensk mark redan för två starter sedan och vann då direkt. Han kördes i ryggar då och profiterade på körningen som blev och kunde vinna på ett fint sätt. Senast startade han på Kouvola i ett lopp där det endast var fem hästar med och lyckades gå i mål med krafter kvar. Han försökte köra sig till ledningen men fick svar och kröp ner i rygg på ledaren och var kvar där nästan hela vägen. Får han rygg på Bengan kanske han kan blåsa ner alla?


Skrällbud

Versace Face visart fin form och lever på styrkan.


Spetsstrid

Dundee As har visat att han kan öppna, men det är svårbedömt om han kan svara Huddlestone som är snabb ut. Tror inte man kör honom i ledningen utan den som är först framme av Rome Pays Off och Bengan får överta. Fördel invändiga Rome Pays Off.


! Statistikvinnaren

Huddlestone.

Vår rankning

6 Rome Pays Off

7 Bengan

2 Dundee As

5 Versace Face

3 Huddlestone

8 Xanthis Coktail

1 Hard Times

4 Order to Fly


Här ryggar ni Sportbladets V86-system:


ANNONS: V86 på onsdag. Här kan ni haka på Sportbladets Tidiga V86-tanke. Spelstopp: 19.20. [Extern länk]


V86–5


Tipsettan

Stolopp och jag garderar brett. Tipset till Mellby Lion som håller bra form och är bra för klassen. Kommer slåss om segern.


Motbud

Dino Cream är härdad och kommer avsluta vasst. Givet streck.


Skrällbud

Hunting Widow?


Spetsstrid

Asap Annie är kvick och är knapp spetsfavorit.


! Statistikvinnaren

Mellby Lion.

Vår rankning

10 Mellby Lion

13 Dino Cream

15 Hunting Widow

9 Grit Brodda

14 Just More Fun

2 Glendalough

4 Asap Annie

6 Sparkling Night

7 Queen Tresher

3 Gas n’Gold

11 Blue Bell

5 Zorina C.

8 Wilda Knight

1 Tjinona Indika

12 Red Alert W.F.

V86–6


Tipsettan

Kallblodslopp där vi får se några av dom bättre kallbloden i landet och tipset går till Månlykke A.M. trots att han fick ge sig senast. Han ska köras av Magnus A Djuse igen vilket är positivt och jag tror det är dags för honom att ta en efterlängtad seger. Med endast 12 hästar är chansen större att det löser sig under vägen och serverar Magnus honom rätt ryggresa kommer han bli svår att stå emot. Jag litar dock inte helt på honom.


Motbud

Det givna motbudet som står tjugo meter framför tipsettan är Ulvåsen som är en segermaskin som ser bättre och bättre ut för varje lopp. Senast kunde han runda samtliga trots bakspår på tillägg över kort distans och kommer han iväg på bra sätt blir det inte lätt att slå honom. Ett givet streck på kupongen.


Skrällbud

Soldhöjdens Drake visar fin form och kommer från segrar. Löser det sig under vägen kan han överraska.


Spetsstrid

Brageson är kvick och missar inte ledningen.


! Statistikvinnaren

Ulvsåsen

Vår rankning

11 Månlykke A.M.

6 Ulvsåsen

12 Tekno Jerven

10 Soldhöjdens Drake

5 Arding

3 Brageson

9 Wolt

4 Bonaldo

7 Guli Fantom

1 Tåga Ryker

2 Tangen Svenn

8 Don Viking

V86–7


Tipsettan

Ett ganska öppet Klass I-försök där jag tycker Cherokee Face ska ses med god segerchans. Utvecklingen han visat på slutet är fin och det är ingen häst man måste spara metrar med utan han tål att göra mycket jobb själv. Han hade alla krafter kvar senast i finalen och man kan inte klaga på formen. Visst har han spår långt ut, men han kan som sagt göra jobb och jag tror han bara är starkast till slut. Spik!


Motbud

Cash Back Bi var i Sverige under fjolåret och visade att han är bra för klassen. Han travar dock inte som bäst och är gynnad om han får trava i ledningen och skulle han hitta dit kan han bli svår att besegra.


Skrällbud

Hagrid är min spetsfavorit och jag tror man kör där och är dom betrodda sämre kan han rinna undan? Kiwi Sisu har fin fart och fäller många med tempo.


Spetsstrid

Innerspåret på Solänget är inte det bästa, men Hagrid är riktigt kvick och får ses som spetsfavorit.


! Statistikvinnaren

Cash Back Bi.

Vår rankning

7 Cherokee Face

6 Cash Back Bi

1 Hagrid

10 Kiwi Sisu

3 Galant Ima

4 Superior Bro

9 Global Bam Bautin

12 Nikylon

8 Exhibition

11 Guvenör Godiva

5 Bajaro B.R.

V86–8


Tipsettan

Vi avslutar med Silverdivisionen och det är ett av dom bättre loppen på kupongen. Det ser öppet ut om inte det är så att Mizai flyger till ledningen och stannar där hela vägen? Han har visat att han även gör det bra med andra upplägg, men från ledningen är han hästen att slå. Jag vill dock ha några till då det kan kosta en del att ta sig till ledningen.


Motbud

En häst jag jagat en del är King of Djazz som oftast gör det bra, men väntar på att få sätta nosen först i ett STL-lopp. Kan det vara dags den här gången? Det skrek ”nästa gång” om Grand Ready Cash senast. Första jänkarvagn är intressant och han är given.


Skrällbud

En som kommer med toppform, men inte har haft någon tur med lägena är Mellby Joker. Ingen tur den här gången heller, men med lite klaff kan han slå till.


Spetsstrid

Det står mellan Capital Gain C.C. och Mizai. Jag tror att Mizai med spår lite längre ut tar en längd.


! Statistikvinnaren

Hankypanky Pinkman.

Vår rankning

4 Mizai

2 King of Djazz

3 Grand Ready Cash

8 Mellby Joker

12 Hankypanky Pinkman

6 Heartbeat Thunder

1 Capital Gain C.C.

10 Caio Titus Bond

9 Maybach W.F.

7 Beacon Kronos

5 Atomic Face


Här ryggar ni Sportbladets V86-system:


ANNONS: V86 på onsdag. Här kan ni haka på Sportbladets Tidiga V86-tanke. Spelstopp: 19.20. [Extern länk]


Följ ämnen i artikeln