”Spiken springer åttor runt konkurrenterna”

Hedbergs V75-krönika • Analys lopp för lopp • System • Lördagen 3 april

Av: 

Trav365

Sportbladets expert Casper Hedberg går igenom dagens V75-lopp på Halmstadtravet.
Sportbladets expert Casper Hedberg går igenom dagens V75-lopp på Halmstadtravet.

Farlander Am är tillbaka på tävlingsbanan och jag tror han får ytterligare en kanonsäsong.

De andra två spikarna blir knappt ens favoriter.

Omgången är spännande både sportsligt som spelmässigt. 


ANNONS: Här kan du rygga Sportbladets V75-andelar under hela påsken. [Extern länk]


V75–1:

Mycket fokus har riktats mot Björn Goops form. Avsaknaden av segrar skulle vara tecken på, ja vad då? Att han är slut som artist? Att mamma Annikas dunderhonung (eller vad det nu är hon kokar ihop till sin son) skulle ha tappat sin effekt? Forma små grupper och fortsätt diskussionen där (men håll corona-avstånd så klart). Jag tänker inte delta i er workshop och då handlar det inte om någon rädsla för smitta. Nej, för jag tvivlar inte en sekund på Björn Goop. Han är inte världens starkaste björn, men världens bästa travkusk-Björn. Och hans färdigheter som tränare förfinas för varje år som går. Det är först nu i påsk som stallet börjar plocka ut hästarna med vinstchans, det har Björn Goop varit tydlig med hela vintern. Galant Sisu årsdebuterar och är anmäld med skor. Toppformen är inte där och det blir inte optimal balans. Men läget är perfekt och från ledningen över kort distans blir hon ändå inte lätt att slå.  

V75–2:

Joker Of Steel har fem segrar på nio starter i Sverige och då kan det så klart inte bara handla om en väldigt välmatchad häst, utan nog vet han exakt var mållinjen ligger och vad som gäller när den dyker upp som en hägrande oas i horisonten. Rätt inställning kommer man långt på och trots det sämsta läget i fältet räknas han här med god segerchans. Men det är flera som kommer gör allt de kan för att slå hål på hans fina statistik. Happy Few tampas även han med ett trist utgångsläge men ska nu gå barfota för första gången i karriären. Kattis J.Boko fick inte heller hon ett bra spår, men har aldrig missat en pallplats felfri. Van Gils har varit urtapper i de två senaste starterna och kommer vinna lopp snart men travet flyter inte fläckfritt. Men det man inte har i benen får man ha i huvudet eller vad man nu säger. 

V75–3:   

Farlander Am var ett av förra årets stora utropstecken och häst mot häst kan han springa åttor runt konkurrenterna och ändå vinna, med en siesta på vägen. Nu måste han runda 14 konkurrenter men bara Farlander Am lämnar mat-och-sov-klockan i stallet så ska det gå vägen utan större bekymmer. Förra året vann han sin årsdebut efter hela åtta månaders vila så att han nu inte startat sedan december oroar inte. Han ska gå barfota runt om direkt och det är tecken nog för att teamet bakom hästen inte planerar för ett preparélopp. Siktar man rent av mot Elitloppet?


ANNONS: Här kan du rygga Sportbladets V75-andelar under hela påsken. [Extern länk]


”Ser ut att etablera sig snäppet precis under eliten”

V75–4:

Suarez var bara en ”vanlig häst” innan han kom till Robert Berghs regi men Bergh har ju som bekant en sorts recept för att förlösa Love You-avkommor och mycket riktigt, efter att ha tryckt på lite knappar blev också Suarez en segerstaplare. Han har hela fem raka segrar nu vilket är en stor bedrift i sig. Senast fick han ett bra gäng att se ut som medelmåttor och sjätte raka ligger verkligen inom räckhåll. Men kulan stannar sällan på svart sex gånger i rad och det är i roulett-termer man måste tänka för att se anledningar till att Suarez ska förlora nu. När Suarez förlorar, och den dagen kommer att komma, så måste man vara med på noterna. V75-procenten blir allt för hög för att Suarez ska kännas som en lockande spik och jag letar skrällar. Twigs Got U. satt fast med full tank över mållinjen senast och det ger honom en turboboost till denna starten. Så klart inte. Hästar är tack och lov inte som bilar, men från spår två är han i andraspår direkt.  

V75–5:

Spetsläge för en häst som trivs i ledningen och nu går ut över sin favoritdistans. Zlatan Knick blir säkert favorit, men V75-procenten ser inte ut att dra iväg vilket gör honom till ett sunt spikförslag.   

V75–6:

En ojämn ”gulddivision” som ju inte alls när någon riktig gulddivision efter som detta inte är en ordinarie omgång, men ändå. Diamanten årsdebuterar från spår åtta och med skorna kvar på hovarna. Han slår de flesta här, men inte nödvändigtvis alla med givna förutsättningar. Stoletheshow har gjort två bra lopp i år och ser ut at etablera sig i snäppet precis under eliten. Eldorado B. kan vinna från ledningen men roligaste strecket är Speedy Face. Han höll strålande senast från utvändigt om en omöjlig Floris Baldwin. Efter det har han bytt miljö och tränare och det kan ha en positiv inverkan på äldre hästar. Generaal Bianco ska så klart också med. Träningsrapporterna är väldigt positiva och det är ju sällan som V75 avgörs på Halmstadtravet utan att Peter Untersteiner vinner åtminstone ett lopp. 

V75–7:

Stolopp, spårtrappa och strecken är väldigt jämnt fördelade mellan flertalet hästar. Rent spelteknikskt hade det varit klokt att lösa detta loppet på få streck. Men tyvärr, min spåkula har immat igen. Jag garderar brett här och ska jag nämna en häst får det bli Caramelle T.T.. Hon årsdebuterade fullt godkänt men nu tror jag hon steppat upp ett steg på formstegen. Minst. 

Lördagens bästa spel:

1. Galant Sisu (V75–1) missar knappast ledningen och sen är det väl över?

2. Farlander Am (V75–3) far förbi fältet.

3. Zlatan Knick (V75–5) är klart bäst i lednin<gen och dit når han väl nu?


ANNONS: Här kan du rygga Sportbladets V75-andelar under hela påsken. [Extern länk]


Casper Hedbergs V75-system:

V75-1: 1 Galant Sisu (3–9)

V75-2: 12–5–8–11–6–1 (2–4)

V75-3: 15 Farlander Am (9–5)

V75-4: 7–2–12–9–6–11–3 (5–10)

V75-5: 5 Zlatan Knick (2–6)

V75-6: 1–6–7–8–2–4 (9–3)

V75-7: 6–5–4–3–2–14–15–8–9–12–7–1 (11–13)

3 024 rader/1 512 kronor

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN