V75-tips

”Noll (!) procent på min skräll – vrickat”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför lördagens V75:a på Umåker • Här kan du rygga andelssystemen

Av: 

Trav365

Rikard N Skoglund kör superskrällen Stoletheshow.

Foto: MARIA HOLMÉN, BURT SEEGER/TR BILD

TRAV

20 978 kronor i vinst per andel och 9 555 kronor. Det blev facit när Christer ”Chrille-Krukan” Eriksson satte åtta rätt på två V86-system i onsdags.

Lördagen bjuder på 58 miljoner kronor i jackpott när V75 avgörs på Umåker.

Här är Sportbladet-experternas djupanalys i jakten på spikarna och miljonskrällarna.

– Noll procent på min V75-skräll är helt vrickat, säger Erik Pettersson.

– Min spik tar en klassisk spets- och slut-seger, säger Christer ”Chrille-Krukan” Eriksson.


ANNONS: Jackpott 58 miljoner. Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

V75 avgörs på Umåker lördagen den 15 maj. Omgången har spelstopp klockan 16.20 och kryddas med en jackpott på 58 miljoner kronor till en ensam vinnare.


ANNONS: Här kan du ta rygg på podd-systemet på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet V75 i sista stund med Micke Carlsson. [Extern länk]


Gav 20 000 kronor per andel

Vid onsdagens V86-omgång prickade Christer ”Chrille-Krukan” Eriksson in alla åtta rätt på två system. Så här gick det:

Krukans Pottlapp

Total vinst: 104 893 kronor

Vinst per andel: 20 978 kronor

Krukans Hjärta

Total vinst: 258 001 kronor

Vinst per system: 95 555 kronor

Vinst per andel: 9 555 kronor

Vid förra lördagens V75-omgång på Åby prickade totalt elva system i andelslaget in alla sju rätt. Utdelningen på enbart ”sjuorna” blev dock låga 2 077 kronor.

Vid förra söndagens V75-omgång på Vermo satte andelslagets system ”Travklubben Special” alla sju rätt. Total vinst: 95 556 kronor. Vinst per system: 23 889 kronor. Vinst per andel: 4 777 kronor.

Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång med sina bästa spikar, miljonrensare och tänk på att. Här nedan hittar du experternas analyser till V75-omgången.

V75-procenten är uppdaterade klockan 13.29 fredagen den 14 maj.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets V75-intervjuer”. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spiken

6 Don Fanucci Zet (V75-6) sitter i ledningen tidigt och hur han då ska förlora förstår jag inte. Visserligen är Hail Mary grym, men hur körs han? Oavsett blir det svårt plocka ner min spik utvändigt.

Miljonrensarna

Jag tycker att 7 Arch Lane (V75-1) är kapabel nog för att utmana om segern. Det låter bra från tränarhåll. Tre procent.

Ingen miljonrensare, men 10 Millie Millionaire (V75-2) blir alldeles för lite spelad. Måste med! Tio procent.

Jag spelar inte utan 10 Antonio Trot (V75-3). Sex procent.

Tänk på att...

… det är jättejackpott på V75. 58 miljoner kronor i potten.

… det ska regna över Umeå under lördagen. Man får kolla in banunderlaget innan inlämningen.

1 Missle Hill (V75-3) inte sett kanon ut på sistone. Nu blir han megafavorit. Syn!


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spiken

9 Global Attention (V75-4) såg strålande ut senast och står väldigt billigt inne i det här loppet. Efter lite startrusning så kan Westholm, som har ruggigt fin form på hästarna nu, lägga upp det lite som han vill. Värst emot är 10 Amalencius B.B. så den ska han helst hålla sig framför hela vägen, då ser det här mycket bra ut på förhand. Spik!

Miljonrensarna

Innerspår och lite klaff. Ja, då kan 2 Kailua Boko (V75-2) vinna sitt lopp. Det bästa? Hästen är spelad till ynka tre procent.

Missle Hill till runt 80 procent? Jag säger bara: schas! Här jobbar vi skräll och flera hästar är inressanta. 11 Stoletheshow (V75-3) till noll (!) procent är rent vrickat. Hästen var grym i Jubileumspokalen då han åkte dit på linjen mot Missle Hill. Visst, en annan uppgift nu, men här har spelprocenten spårat ur fullständigt.

1 Syoss (V75-7) hoppas jag får rygg ledaren, oavsett om han kan hålla upp ledningen, eller ej. Därifrån är det superhett med lucka. Under tio procent efter intrycket i årsdebuten. En får tacka.

Tänk på att...

… det är dubbeljackpott på V75 med 58 miljoner kronor i potten.

… omgången avgörs på Umåker i Umeå.

… jag gillar 5 Alcide Roc (V75-5) och nu gör han spännande debut i Goops regi. Måste med!


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

I V75-1 har 6 Digital Dominance en passande uppgift framför sig. Han har höjt sig hos Jörgen Westholm och senast var han mycket bra trots ett jobbigt utgångsläge. Han har bra chans att hitta till ledningen med springspårskusken Erik Adielsson – då är han hästen att slå för övriga. Jörgen Westholms bästa chans under dagen.

Jag väljer att helgardera V75-5 för det ser mycket öppet ut på förhand. Dock har jag en god känsla för 2 Merritt som var riktigt bra näst senast bakom en bättre häst. Senast blev det fel men hästen har studsat tillbaka snabbt tidigare. Han sitter i andraspår direkt och är vass med ryggresa. Kan vara så att han är lösningen på ett öppet lopp.

Miljonrensarna

I avslutningen ser det upplagt ut för en fartfest med många snabba hästar. Jag tycker att 1 Syoss imponerade i årsdebuten senast när han rundade hela gänget och vann på spänstiga ben. Han är startsnabb och med hjälp av solfjädern kan han hålla upp ledningen och blir farlig. Blir farlig med annan resa också och passas i avslutningen. Nio procent.

Tänk på att...

... vi har en spännande jackpott på Umåker den här helgen. Sportsligt blev det riktigt fina lopp och jag tycker även det ser fint ut spelmässigt.

... 3 Navona (V75-2) kan vara hästen att slå för övriga om hon kommer till ledningen. Ska utrustas med halvstängt huvudlag igen och är given tipsetta. Dock är hon inte helt enkel.

... 1 Missle Hill (V75-3) inte har imponerat i sina två lopp det här året. Den här uppgiften ser mycket passande ut och jag tror på spets och slut.

... vi får se en häftig duell mellan 6 Don Fanucci Zet och 9 Hail Mary i V75-6. Njut av travsporten.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Trehundring” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Tre i alla” på V75. [Extern länk]


Christer ”Krukan” Eriksson:

Spikarna

I V75-1 sitter Erik Adielsson upp bakom 6 Digital Dominance. Senaste gången Erik missade spets med en häst från just spår 6, det vill säga springspår? Ja, då var jag inte ens född. Han missar inte nu heller utan det blir en klassisk spets- och slut-seger. Omgångens bästa spik till 39 procent.

Visst är 5 Alcide Roc (V75-5) ett osynat kort i regi Björn Goop, men min känsla är att hästen duger gott i denna klass och jag spikar till fina 18 procent.

Miljonrensarna

Som jag läser V75-2 får Rikard Skoglund med 2 Kailua Boko rygg på ledaren. Med lucka i tid är skrällen ett faktum till tre procent.

Det aviseras varfota runt om på Cab Frontline (V75-4) och med ett bra löpningsförlopp kan han mycket väl vinna till tre procent.

Tänk på att...

... Robert Bergh och 9 Hail Mary (V75-6) inte behöver för att få en inbjudan till Elitloppet, den får Bergh nog ändå – om han vill.

... 4 Evaluate (V75-3) ånyo anmäld barfota runt om, men tränaren brukar kunna ändra. Håll koll under lördagen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Idiotlapp” på V75. [Extern länk]


Joakim ”Rainman” Rosenhed:

Spiken


1 Missle Hill (V75-3) blir storfavorit här och leder detta lopp från start till mål. Vi får leta efter skrällar i andra avdelningar... Barfota runt om och en jänkarvagn sitter på.

Miljonrensarna

12 Summit in Sight (V75-5) kan verkligen flytta på sig i ljusa stunder. Blir det överpace fäller han många till slut. Örjan får ofta loppen körda i halsen och varför inte nu med? Sex procent, pass upp.

7 Balotelli Crown (V75-5) spurtade som en demon senast bakom vinnaren Cab Lane på V75. Läget är chansartat men till tre procent ska hästen med. Hoppas kusken Hanna Forslin kan få ner hästen i andraspår och hoppas på tempo, då fäller man många till slut.

5 Surf'n Turf (V75-7) är en sprinter som gillar kort distans. Olycklig galopp senast på Örebro, den starten glömmer vi och fokuserar på denna. Han är en outsider till fyra procent och kan absolut vinna detta lopp med klaff. Ulf Ohlsson hoppar upp i sulkyn. Barfota fram och ”bajken” sitter på.

Tänk på att...

... 6 Don Fanucci Zet och 9 Hail Mary möts i V75-6. Det ska bli kul att se dessa två kanoner strida in på linjen i Berth Johanssons Memorial. 200 000 kronor väntar till vinnaren. Lita på att det blir tävling...


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Travrad” på V75. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

6 Digital Dominance (V75-1) har gjort starka lopp på slutet och kommer med toppform. Han drog dessutom ett perfekt utgångsläge och med Erik Adielsson i sulkyn borde det bli ledningen. Därifrån blir han inte enkel att besegra.

1 Missle Hill (V75-3) har fått två lopp i kroppen och borde närma sig formen på allvar. Håller upp ledningen och stannar där hela vägen till mål.

Miljonrensarna

6 Loveyouecus (V75-4) tycker jag ska stå sig bra i den här klassen och nu blir det dessutom en amerikansk vagn som han haft vid de två senaste segerloppen. Fyra procent.

7 Global Adventure (V75-6) såg kanonfin ut senast som fastlåst i gulddivisionen och han gick i mål med alla krafter sparade. Är en rolig miljonskräll om man går utanför 6 Don Fanucci Zet och 9 Hail Mary. Tre procent.

Tänk på att...

… omgången kryddas med dubbeljackpott och det finns 58 miljoner kronor i sjurättspotten.

9 Hail Mary (V75-6) förlorade senast som storfavorit. Hade för tung balans då och kommer lättas nu.


V75-LIVE: Klockan 15.00 inleder vi liverapporteringen från V75 från Umåker under lördagen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Tidiga Tanke. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén

Spikarna

6 Digital Dominance (V75-1) har två raka segrar efter en paus och slutvarvet då han vann senast var inte illa. Formen är bra och springspår är en klar fördel. Erik Adielsson upp i sulkyn.

1 Missle Hill (V75-3) gjorde en bra avslutning från fjärde ytter senast på 1.09,4/800. Har fått två formhöjande lopp i kroppen. Han har fått nöja sig med andrapris i säsongsupptakten men står väldigt bra till för att kunna vinna detta.

Miljonrensaren

7 Whelk (V75-7) vann i en mycket fin stil senast och är en häst med bra kapacitet. Hon har en mycket bra speed att tillgå. Kommer att spurta bra och räknas som en outsider till fem procent.

Tänk på att...

… det är Umåkers största tävlingsdag med bland annat Guldbjörken (V75-3) och Bert Johanssons Memorial (V75–6) för femåringar.

… Örjan Kihlström vinner säkert några lopp.

… omgången bjuder på 58 miljoner kronor i jackpott.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Jackpott 58 miljoner. Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75. [Extern länk]


Publisert:

LÄS VIDARE

V75-INTERVJUERNA: ”Jag kopplar grepp direkt med en spik”

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75-tips

V75-tips

V75

Trav

Hästar