”Har blivit totalt bortglömd av alla”

Marios Supernytt: • Experten synar V75 på Hagmyren den 12 september • Spik • Drag • Superkusken med mera

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:

Sportbladet-experten Mario ”Super-Mario” Lipovac har gjort succé och spelat in flera miljoner till andelsköparna.

Inför varje V75- och V86-omgång synar ”Super-Mario” omgångarna.

Här är Marios Supernytt inför V75 på Hagmyren den 12 september.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Superspiken

I femte avdelningen får vi se ett ganska klurigt bronsförsök där det blir jämspelat mellan tre-fyra hästar. Jag är dock inne på att ta ställning här och koppla grepp, den jag tror har bäst chans är 6 Anything For You som var mycket tapper senast, gjorde allt jobb själv och drog då fram 4 Merritt som fick göra allt för att ta sig förbi och gjorde det till slut. Han har varit mycket bra båda gångerna på slutet när han fått göra jobbet själv och blivit avslagen, denna gång tror jag att han kommer hamna bättre på det då han kan öppna och det finns inga startkanoner runt honom. Med lite klaff tror jag han fäller allt. Finns även liten chans på ledningen också men det är inte mitt favoritscenario, skulle det dock bli så då får dem andra bara se Adielssons ryggtavla.

Bortglömda hästen

I den tredje avdelningen får vi se lägsta klassen och visst ser det lite ihåligt ut, några sticker ut men jag tycker det finns en häst som blivit totalt borttappad av alla. Det är 11 Merrimac S.G. som gick som ett skott näst senast på Solänget. Roger Nilsson var uppåt då och han gjorde verkligen ett bra lopp. Senast passade inte banan och det blev lite tätt mellan loppen. Denna gången har han ett jobbigt utgångsläge men blir det bara lite tempo på loppet då har han både styrkan och speeden att avsluta snabb och till en ynka procent tycker jag han är given.

Superkusken

Örjan Kihlström och Björn Goop är överlägsna i kuskligan på V75 och brukar vara med under den här rubriken ofta. Nu är ingen av dem med vilket öppnar upp omgången ännu mer. Andra kuskar får ta för sig och jag tror att Magnus A Djuse kan få en bra dag. Han kör en spännande favorit direkt i inledningen och har några andra chanser som ser spännande ut. Går igenom dessa här under.

2 Naheed (V75-1) har Magnus varit mycket optimistisk med under veckan och jag förstår det, han har vunnit båda starterna i Sverige enkelt och sett fin ut. Nu möter han det tuffaste motståndet hittills och visst kan detta vara en klassklättrare som bara vinner men man får kolla hur procenten utvecklar sig. Blir han över 50 procent då kan man spekulera i och gardera. Jag vill se värmningen och senaste nytt innan jag tar ställning, men ett tänkbart singelstreck är han.

1 B.W.T.Devil (V75-2) var bättre än någonsin senast och ska räknas tidigt om man garderar. Hon är spetsfavorit och på Hagmyren ska inte det underskattas, Magnus kommer köra så länge den berömda lampan lyser och det kan hålla länge.

1 Ingesson (V75-3) ska med på lappen om man tar sex-sju hästar, han missgynnas kraftigt av innerspåret och kommer hamna en bit bak. Löser det sig är han rejäl men kan bli trafikproblem.

5 Klack Nova (V75-4) avgjorde på fint sätt senast och såg mycket formstark ut. Hon står tufft inne och stona brukar ha svårt men får hon ligga på rulle han hon en vass avslutning. Man ska tänka på att hon har spåret utvändigt om den stora favoriten, Magnus är alltid påläst och kommer göra allt för att hålla inne honom. Kan bli loppavgörande.

12 Pleasure for Cash (V75-5) är bästa hästen i loppet men utgångsläget är bedrövligt. Han var heroisk senast när allt blev fel för honom, men enligt tränare Berglund var han inte ens trött i mål. Jag tror det blir långt fram till min spik men garderar man får man ta med honom på ren kapacitet.

5 From the Mine (V75-6) tror jag inte räcker till seger denna gång men han kommer vara en faktor i spetsstriden. Han har ett bra spår och jag tror han tar ledningen, sedan släpper man och får en bra resa och tjänar en slant.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Hetaste utrustningsändringen

Den kommer på 2 Naheed (V75-1) som ska utrustas med rycktussar för första gången i Sverige. Tränare Berglund har testat det i jobb hemma och det har givit bra effekt, kan vara så att det ger de metrarna som behövs för att ta tredje raka i Sverige.

Förutsättningarna

Hagmyren med sitt korta upplopp (161 meter) står som värd för lördagens V75-omgång. Ledningen är naturligtvis en fördel då det är svårt att ta någon bakifrån och det gäller att vara med där fram när upploppet nalkas. Jag tror att min spik kommer vara med där fram när det ska avgöras och han står verkligen på tur för en seger.

Mitt drag däremot har inte något bra utgångsläge, hoppas på tempo för då blir han farlig. Omgången i sig tycker jag är intressant, det finns några klara favoriter men jag hittar lite frågetecken kring dessa. Ni kan även tänka på att innerspåret inte är någon fördel på Hagmyren.

Stort lycka till med liret!


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE