Citytravet sänds direkt: ”Läckert”

Foto: Lasse Granqvist och Johan Arneng guidar tittarna genom Citytravet.
TRAV

TV12 direktsänder Citytravet, travtävlingar mitt i centrala Göteborg, nästa torsdag.

Lasse Granqvist är programledare och Johan Arneng sitter med som sidekick.

– Att köra trav mitt i Göteborg en torsdagkväll i augusti känns otroligt läckert, säger Johan Edlund på TV12.

Under Citytravet duellerar Sveriges bästa kuskar, som bland andra Björn Goop, Lutfi Kolgjini och Jennifer Tillman, mot varandra med start vid Avenyn och mål vid restaurang Trädgår’n i Göteborg. Alla tre körfilerna på Nya Allén från Sten Sturegatan till Avenyn stängs av under 12 timmar för loppet på ca 250 meter.

”Utmanande och inspirerande”

Travtävlingarna i Göteborgs stadskärna avgörs torsdag den 14 augusti och nu är det klart att TV12 direktsänder fartfesten på västkusten.

Programmet produceras av JLT och sänds i TV12 kl 18.30 – 20.00 och det är första gången en travtävling mitt i stan direktsänds.

JLT (JensLasseTommy) ägs av Lasse Granqvist, som blir programledare, Jens Fjellström och Tommy Åström.

Granqvist får fotbollsspelaren och travfantasten Johan Arneng med sig som sidekick.

– Det är inspirerande för ett produktionsbolag som JLT att få vara en del av den här unika travupplevelsen. Att dessutom få ha ansvar för TV-produktionen i en av de mest fartfyllda sporterna mitt i centrala Göteborg känns både utmanande och inspirerande. Det kommer att bli riktigt häftigt, säger Peter Ahnberg, projektledare på JLT.

”Givet för oss att sända”

Johan Edlund hos TV4-Gruppen fortsätter:

– Travet har sedan länge varit en uppskattad samarbetspartner för TV4-Gruppen och därför känns det givet för oss att sända Citytravet, Att köra trav mitt i Göteborg en torsdagkväll i augusti känns otroligt läckert, säger Johan Edlund på TV12.

Sändningen kommer att inkludera ett sammandrag av tävlingens kvartsfinaler och direktsändning av semifinaler och final. Man kan spela på samtliga lopp på plats med ATG.

Citytravet sker i samband med Göteborgs Kulturkalas och är gratis för alla.