”Känts jäkligt fin – jag är helnöjd”

TRAV

Solvallatränaren Fredrik B Larsson inför dagens storlopp – uppåt angående stallets stjärna

1 av 2 | Foto: Stjärnkusken Björn Goop kör Reven d’Amour på lördag. Senast han satt upp bakom hästen var i juni. Då blev det vinst i Kalmarsundspokalen på Kalmartravet,

Reven d’Amour har haft toppform sedan i maj och tränaren är lyrisk i träningsrapporterna.

I dag siktar tränaren Fredrik B Larsson och hästen på att ta en ny storloppsseger i Åby Stora Pris.

– I det första heatet ser det mycket intressant ut. Han är snabb ut och för min del får han gärna gå i ledningen, säger han i ATG:s nyhetsbrev.

Det var efter segern i gulddivisionen i maj på Örebrotravet som Fredrik B Larssons topphäst Reven d’Amour fick en biljett i Elitloppet.

Sedan dess har toppformen hållit i sig för stjärnan som levererat flera bra insatser i sommar. Senast hästen tävlade var den 20 juli då han segrade i storloppet St. Michel i Finland tillsammans med kusken Mika Forss.

– Han har känts jäkligt fin i träningen efter Finland och formen är fortsatt på topp. Han gick ett lite hårdare jobb i tisdags och ett lugnare under torsdagen och jag var helnöjd. I Finland fick hästen ett fint lopp och avgjorde lätt, berättar Fredrik B Larsson i ATG:s nyhetsbrev.

”Bra segerprocent från ledningen”

I dag är det dags för nästa utmaning – Åby Stora Pris som avgörs i två heat. Skulle det bli två olika vinnare i heaten möts de två hästarna i ett skiljeheat.

Reven d’Amour har spår ett i det första försöket och spår åtta i det andra heatet. Enligt tränaren ska två heat inte vara några problem.

– I det första heatet ser det mycket intressant ut. Han är snabb ut och för min del får han gärna gå i ledningen. Men det där får Björn Goop bestämma och det är ju därför det är han som kör. Hästen gillar hårt tempo hela vägen och det finns ju valmöjligheter annars att släppa och ta rygg på ledaren nu när det är open stretch. Men hästen har bra segerprocent från ledningen och har inte gått i spets på länge. Det har han inte gjort sedan han vann gulddivisionen på Romme i november förra året då han var så väldigt bra, säger Fredrik B Larsson.

”Behöver hårt tempo och ryggar”

– Från det fina läget i det första heatet är han en av de som dyker upp i segerstriden. Men i det andra heatet blir det svårt från spår åtta. Då blir det ett helt annat upplägg med att ta det lugnt från början och backa. Han har tävlat bra bakifrån från dåliga lägen men då är han utlämnad och behöver hårt tempo och ryggar.