Kan fira en ny triumf – i hundrade starten

TRAV

Åby Stora Pris: åtta elithästar i två heat.

Spåren spegelvänds, skiljeheat om vi får olika vinnare.

Dags för tionde upplagan.

Commander Crowe mot klabbet?

Så jäkla kul ochannorlunda. Jämför med en vanlig lördag blir det ett helt annat drag. De som gnäller på klassen är de notoriska dissarna, surpittarna. Commander Crowe var ju snudd på moralisk vinnare av Hugo Åbergs och Solvato är en av Sveriges bästa hästar.

✔ V75-1: Eftersom jag inte är måldomare har jag vissa problem att köra det här i badkaret. Men Commander Crowe var som sagt magnifik i Hugo Åbergs där han dundrade fram i dödens och slogs hela vägen.

Elva år är han och här gör han sin hundrade start. Vilken fantastisk häst.

Solvato får ändå tipset – han ser ut att befinna sig i kanonform. Från tredje ytter (?) när de släppt klart till varandra är det chans.

Låga skrällnummer

✔ V75-2: Poker Kronos har inte bluffat sig till vinsterna precis. Jäklar vad bra han varit. Att jag garderar handlar mest om att han blir hårt spelad och att det är dubbla open stretch. Plus att motståndet är vasst. Min rysare är

Jula In Focus som varit grym vid vinsterna, väljs bort av Björn Goop och har drömläge. Det är låga nummer som gäller när man letar skrällar på Åby en sån här dag. Rygg ledaren?

Olle är 71 år nu (fyllde i onsdags, grattis) och hittar runt Åby med förbundna ögon.

✔ V75-3: Dernier Viking ska egentligen inte kunna fixa det på medeldistans i en V75-final på Åby. Men hon är i alla fall starkaste hästen i klassen och jag kallar motståndet alldagligt. Om de sänker farten hugger Heiskanen och om de kör för fort flinar han och avvaktar. Jag singelstreckar.

✔ V75-4: Backfire var tvåa i Stochampionatet och My Gliding Angel kan flyga.

Min teori är ändå att benhårda fransyskan Reve d’Amour vinner från dödens.

Hon var nära att sätta klorna i Big Bill Bac på V75 senast, efter att han gått utvändigt utan rygg sista 1 200. Torbjörn Jansson kör med hissad spinnaker och tror av förståeliga skäl mycket på henne. Jag med.

Som i fornstora dagar

V75-5: Solvato från innerspår i heat två av Åby Stora och jag har inga goda råd att ge Veijo. Kör vad det går med nerborrad skalle, titta upp efter 300 meter och hoppas på att det är fritt fram?

Quid Pro Quo frontar och släpper till Commander Crowe som har fin chans men Quid kanske kan chocka via open stretch?

✔ V75-6: Jag har känsla för Mellby Apollo som ser ut som i fornstora dagar i sin nya regi. Reijo Liljendahls optimism och bubblande stil smittar av sig på hästarna. Trav är skitkul och nu springer vi allihopa. Jippi. Men loppet är öppet och jag gav upp med åtta på lappen. ”All in.”

✔ V75-7: Skönt att det finns så här givna. Bara att kasta upp bollen och kicka in den mitt i serverutan. För den här kan väl inte Royal Fighter bränna? Spets och slut.  

På småspelarnas sida

ATG skrotar ”Enbart V7” och ”Enbart V8” från den 1 september. Spelbolaget ställer sig på småspelarnas sida och fortsättar kriget med robotar och jättebolag som enbart kliver in när det är jackpott och skummar grädden av potten.

Tummen upp om ni frågar mig.